Ventspilnieki un liepājnieki piepilda 202 glābējpakas projektam "Paēdušai Latvijai"

Ventspilnieki un liepājnieki projektam "Paēdušai Latvijai" kopumā saziedojuši 202 glābējpakas, piepildot tās ar pārtiku, lai palīdzētu ekonomiskās krīzes skartajām ģimenēm.

"Paēdušai Latvijai" komanda Ventspilī viesojās 28.jūlijā pie "Maxima X" veikala Aleksandra ielā 16, kur klātesošos uzrunāja Ventspils domes deputāts Dainis Gīlis un fonda "Dzīvības maize" pārstāvis Juris Siders. Savukārt Liepājā glābējpaku ziedošana norisinājās piektdien, 30.jūlijā pie "Maxima XX" lielveikala Klaipēdas ielā 62, kur iedzīvotājus aicināja ziedot Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un "Latvijas Sarkanā Krusta" Liepājas nodaļas izpilddirektors Andris Bišofs.

Ventspilniekus ar muzikālu priekšnesumu priecēja dziesmu ansamblis "Ventiņi", savukārt Liepājā uzstājās "Latvijas Sarkanā Krusta" Liepājas nodaļas ansamblis "Tev mana sirds".

"Ir liels prieks par arvien pieaugošo iedzīvotāju atsaucību un vēlmi iesaistīties. Pateicoties Ventspils un Liepājas iedzīvotājiem, varēsim palīdzēt ļoti daudzām izsalkušām ģimenēm," saka labdarības portāla Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Jau šodien, 2.augustā no pulksten 16:00 Talsos pie "Maxima XX" lielveikala Rīgas ielā 7 "Swedbank" brīvprātīgo komanda aicinās iedzīvotājus ziedot pārtiku glābējpakām, savukārt plkst. 17 ieradīsies īpaši noformētais "Paēdušai Latvijai" transports, kas saziedoto pārtiku nogādās vietējai labdarības organizācijai.

Sakarus no pasākumu norises vietām nodrošina mobilo sakaru operators "Latvijas Mobilais Telefons".

Otrdien, 3.augustā "Paēdušai Latvijai" komanda aicinās ziedot Jelgavas iedzīvotājus, trešdien glābējpakas tiks aicināti piepildīt Olaines iedzīvotāji, savukārt piektdien "Paēdušai Latvijai" ziedošanas tūre turpināsies ar braucienu uz Ķekavu.

Visos "Maxima" veikalos pie kasēm ir iespējams saņemt glābējpaku - īpaši projektam veidotu papīra turzu, kā arī iepazīties ar informāciju par to, kur glābējpaku nogādāt pēc piepildīšanas ar pārtiku.

Ziedojumu pakā vēlams ievietot produktus ar ilgu uzglabāšanas termiņu, piemēram, miltus, putraimus, rīsus, griķus, zirņus, mannu, auzu pārslas, makaronus, sausās zupas, cukuru, medu, tēju, kafiju, konservus (gaļas, zivju, dārzeņu, augļu, ogu ievārījumus utt.), eļļu, našķus bērniem (cepumus, šokolādi, konfektes, žāvētus augļu utt.). Tāpat lūdzam ziedot arī saimniecības un higiēnas preces, tostarp ziepes, šampūnus, veļas pulverus u.c.

Jau vēstīts, ka vairāk nekā divdesmit uzņēmumu un valsts iestāžu pavasarī atsaucās aicinājumam un piepildīja ar pārtiku 1264 īpaši veidotās projekta "Paēdušai Latvijai" paciņas, ziedojot vairākas tonnas produktu.

Kopš 2009. gada rudens projektam "Paēdušai Latvijai" saziedoti 283,9 tūkstoši lati, no kuriem, izmantojot labdarības tālruni 90006484, saziedoti 118 020 lati, portālā Ziedot.lv - 93 787 lati, pārtikas precēs - gandrīz astoņi tūkstoši latu, savukārt "Maxima" veikalu tīklā izvietotajās ziedojumu kastītēs - 77 tūkstoši latu.

"Paēdušai Latvijai" vienai ģimenei mēnesī piešķir pārtikas palīdzību 12 kilogramu apjomā, un šajā pakā ietilpst putraimi, grūbas, rīsi, griķi, auzu pārslas, pelēkie zirņi, makaroni, milti, eļļa, gaļas vai zivju konservi, cukurs, sausais piens, sausais buljons, maize un tēja. Vienas šādas pārtikas pakas vērtība vidēji ir 8,5 lati. Līdz šim saziedotās pārtikas svars ir 21,4 tonnas, un tās vērtība sasniedz 7829 latus. Pārtikas pakas palīdz izdalīt 56 organizācijas un 700 brīvprātīgo visā Latvijā.

Pārtikas banka "Paēdušai Latvijai" ir labdarības portāla Ziedot.lv pārtikas programma krīzes skartām ģimenēm, lai sniegtu atbalstu ikdienas pārtikas nodrošināšanā. Palīdzība galvenokārt domāta bezdarba un ekonomiskās krīzes skartām ģimenēm ar bērniem un krīzes laika bezdarbniekiem, kuriem beidzas bezdarbnieka pabalsts, bet darbs objektīvu iemeslu dēļ nav atrasts.

Ziedot.lv aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju zvanīt pa tālruni 90006488, lai ziedotu vienu latu, atbalstīt projektu "Paēdušai Latvijai", izmantojot "Maxima" veikalu tīklā izvietotās ziedojumu kastītes, kā arī ziedot portālā www.paedusailatvijai.lv, kur iespējams atrast plašāku informāciju par projektu. Uzņēmumi aicināti arī ziedot pārtiku.