Ventspilī noris gatavošanās Ginesa rekorda mēģinājumam

Ventspilī sākušies sagatavošanās darbi Ginesa rekorda uzstādīšanas mēģinājumam - pasaulē garākā ziedu paklāja veidošanai par godu pilsētas 720.gadu jubilejai.

Brīvprātīgie veido paklāja malas, ieklāj īpašo mitrumu uzturošo materiālu Vatex, ar punktiem iezīmē vietas puķu podiņu ievietošanai, kā arī no automašīnām izceļ piegādātās puķes.

Piektdien Ginesa rekorda uzstādīšanas mēģinājuma sagatavošanas darbu gaitu vēro neatkarīgie liecinieki - ventspilnieks un olimpiskās zelta medaļas ieguvējs šķēpmešanā Dainis Kūla, kamaniņbraucējs un olimpiskās sudraba medaļas ieguvējs Andris Šics un viņa treneris Jānis Šics, labi pazīstamie un iemīļotie rakstnieki Ēriks Hānbergs un Andris Kolbergs, selekcionārs un dārznieks, bijušais žurnāla "Dārzs un Drava" redaktors Aldonis Vēriņš, tēlnieki Gļebs Panteļējevs un Olga Šilova, kā arī Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs un Valsts Kultūrkapitāla fonda direktors Edgars Vērpe.

Savukārt sestdien, 24.jūlijā, no plkst. 10:00 līdz pat 19:00 45 brīvprātīgo komandas ar vairāk nekā 700 dalībniekiem Ostas ielas promenādē plāno izveidot vismaz 1500 metru garu un 1 m platu nepārtrauktu ziedu paklāju. Paklāja veidošanā tiks izmantoti kopumā ap 80 tūkstošiem podiņos augošu puķu, no leduspuķēm, samtenēm, alisēm, agerātiem, heliotropiem un citām puķēm veidojot dažādus rakstus. Kopumā brīvprātīgajam darbam pietiekušies vairāk nekā 900 cilvēku.

Iecerēts, ka garākais ziedu paklājs būs gatavs apskatei 24.jūlija vakarā un pēc tam būs apskatāms vēl trīs dienas - līdz 27.jūlijam. Pēc pasākuma no garākā ziedu paklāja veidošanā izmantotajiem ziediem iecerēts izveidot īpašu, pilsētas jubilejai par godu veidotu lielu puķu dobi, kas priecēs ventspilniekus un pilsētas viesus ikgadējos Ventspils Pilsētas svētkos, kas ar plašu pasākumu programmu norisināsies no 5. līdz 8.augustam.

Svarīgākais