Ventspils pašvaldība iedala papildus līdzekļus sociālo pabalstu piešķiršanai

Vakar Ventspils pilsētas dome nolēma iedalīt papildus līdzekļus Ls 150 000 apmērā sociālo pabalstu nodrošināšanai Ventspils iedzīvotājiem, lai ventspilnieki varētu saņemt sociālo palīdzību līdzšinējā apjomā.

Papildus finansējums nodrošinās to, ka Ventspils pašvaldībā tiks saglabāti visi sociālo pabalstu veidi un netiks samazināti pabalstu apmēri.

Pašreizējos sociāli ekonomiskajos apstākļos arī Ventspils pilsētā ievērojami pieaudzis bez darba palikušo, kā arī trūcīgo un maznodrošināto iedzīvotāju skaits. Pašlaik sociālo palīdzību saņem 858 trūcīgas un 1607 maznodrošinātas ģimenes. Pašvaldības sniegtais atbalsts šiem cilvēkiem ir ļoti svarīgs, lai spētu pārvarēt radušās grūtības.

2010.gada 1.pusgadā dažāda veida sociālos pabalstus kopumā ir saņēmušas jau vairāk nekā 11 000 personas, kas ir aptuveni 25% pilsētas iedzīvotāju.

Ventspils pašvaldība saviem iedzīvotājiem joprojām nodrošina 33 sociālo pabalstu un desmit sociālo pakalpojumu veidus. Kopumā 2010.gadā sociālās palīdzības sniegšanai un sociālo pakalpojumu nodrošināšanai iedzīvotājiem Ventspils pilsētas pašvaldība bija plānojusi līdzekļus 1 472 006 Ls apmērā. Pēc papildu finansējuma piešķiršanas, 2010. gadā sociālajai palīdzībai un sociālajiem pakalpojumiem plānots izlietot 1 681 794 Ls, kas salīdzinājumā ar 2009.gadu ir par 76 643 tūkstošiem latu vairāk.

Papildus līdzekļi galvenokārt tiks izlietoti pabalstam medikamentu iegādei pensionāriem, invalīdiem un bērniem invalīdiem, garantētā minimālā ienākuma pabalsta izmaksai, pabalsta centrālapkures, malkas iegādes un ūdens patēriņa daļējai segšanai, vienreizējā bērna piedzimšanas pabalsta, zupas virtuves pakalpojuma nodrošināšanai, ēdināšanas izdevumu segšanai bērniem, kuri apmeklē pirmsskolas izglītības iestāžu specializētās grupas, kā arī dažādu pabalstu izmaksai bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem.

Svarīgākais