Ventspils teātra namam "Jūras vārti" iegādāts "Steinway & Sons" koncertflīģelis

No šodienas, 21.decembra, darba kārtībai tiek gatavots pagājušās nedēļas nogalē Ventspilī nogādātais jaunais "Steinway & Sons" koncertflīģelis, kurš turpmāk atradīsies teātra namā "Jūras vārti" un tiks izmantots gaidāmajos klasiskās mūzikas un citu mākslinieku koncertos.

Mēneša sākumā ērģeļmeistars Jānis Kalniņš kopā ar Latvijas Mūzikas akadēmijas profesoru Jāni Maļecki devās uz Hamburgas pilsētu Vācijā, lai uz vietas, uzņēmuma "Steinway & Sons" ražotnē, izvēlētos teātra namam "Jūras vārti" piemērotāko koncertflīģeli. J.Kalniņš pēc brauciena uzskata, ka starp sešiem instrumentiem izvēlēts patiešām labākais - lieliski nostrādāts, ar dzidru un reizē sulīgu skanējumu un lielu potenciālu nākotnē, kad uz tā tiks regulāri muzicēts, tiks veikta atkārtota skaņošana un flīģelis pa īstam būs "iedzīvojies" savā jaunajā mājvietā. Pēc tam, kad instrumentu Ventspilī nogādāja pagājušās nedēļas beigās, tas neizpakots atradās vietā un apstākļos, kādos turpmāk tas tiks izmantots. Saskaņā ar ražotāja instrukciju, tikai pēc vairāku dienu aklimatizācijas ir ļauts flīģeli izpakot, uzstādīt un veikt pirmo skaņošanu.

Pašvaldības uzņēmums "Kurzemes filharmonija" ar Domes finansiālu atbalstu ir iegādājies aptuveni 96 tūkstošus eiro vērtu sērijas D-274 instrumentu, kāds šobrīd jau tiek izmantots lielākajās akadēmiskās mūzikas koncertvietās Latvijā, taču Kurzemē šādas klases flīģelis ir pirmais un pagaidām arī vienīgais.

Latvijā

Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes” ir veicis apkopojumu par saņemtajiem zvaniem kopš 2021. gada un secinājuši, ka 33% no ienākošajiem zvaniem ir saistīti ar vientulību. Dati liecina, ka visbiežāk ar vientulību saskaras cilvēki, kas cieš no fiziskām un psihiskām saslimšanām, kā arī sievietes, kas saskaras ar finansiālām grūtībām.

Svarīgākais