Ventspilī pārspēts maksimālās gaisa temperatūras rekords

Šodien Ventspilī pārspēta šīs dienas absolūtā maksimālā gaisa temperatūra, sasniedzot plus 23,1 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Līdz šim Ventspilī 13.septembra maksimālā gaisa temperatūra bija 1998.gadā sasniegtie plus 22,9 grādi.

Kā prognozē sinoptiķi, arī rīt dienā Latvija atradīsies augsta spiediena atzara ietekmē, tādēļ saule mīsies ar mākoņiem un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Dienā gaisa temperatūra nepārsniegs plus 18, plus 22 grādus.

Dienas laikā pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš, kas līča Kurzemes piekrastē pastiprināsies brāzmās līdz 13 metriem sekundē.

Latvijā

“Dzīvoju Latvijā jau vairāk nekā deviņus gadus,” teic rakstnieks, publicists un vēsturnieks Dmitrijs Savins, kura dzimtene ir Krievija, Aizbaikāls, pilsēta Čita. “Pirms tam nekad nebiju domājis, ka kļūšu par emigrantu. Bet mēs visi zinām, kāda ir situācija mūsdienu Krievijā. Tāpēc mana aizbraukšana bija loģisks rezultāts manam politiskajam darbam Krievijā. Man Krievijā bija tikai divi varianti: cietums vai emigrācija.” Intervija ar Dmitriju notiek latviski.

Svarīgākais