Ventspilī sniedz rehabilitācijas pakalpojumus personām ar atkarībām

Ventspilī darbību sākusi jauna nevalstiskā organizācija - sociālās un garīgās rehabilitācijas centrs "Vairogs", kas sniedz rehabilitācijas pakalpojumus personām ar atkarībām, aģentūru LETA informēja Ventspils Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

Biedrība saņēmusi Ventspils pašvaldības līdzfinansējumu, piedaloties Ventspils pilsētas iedzīvotāju sociālās palīdzības projektu konkursā. Atbalstītā projekta "Uz indivīdu un sabiedrību vērsti pasākumi sociāli mazaizsargāto personu ar atkarībām integrēšanai sabiedrībā un labklājības celšanai sociālās un garīgās rehabilitācijas centrā "Vairogs"" mērķis ir nodrošināt regulāras uz atbalstu, izglītošanu, informētību un uz sadarbību ar speciālistiem vērstas aktivitātes personām ar atkarībām - sociālo funkcionēšanas spēju atjaunošanai un integrēšanai sabiedrībā.

Projekta realizācijas gaitā tiks organizēts seminārs "Atkarības, līdzatkarība un to ietekme uz ģimeni un atbalsta saņemšanas iespējas". Papildus tam ir iegādāts tehniski materiālais nodrošinājums, lai pilnveidotu individuālo un grupu darbu un uz sabiedrību vērstu pasākumu organizēšanu. Tāpat ir iespējams saņemt finansiālu palīdzību personām ar atkarības problēmām, lai vērstos pie medicīnas speciālistiem pēc konsultācijas un iesaistītos rehabilitācijas procesos.

Biedrības galvenie mērķi ir sociālās, psiholoģiskās un garīgās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšana krīzes situācijā nonākušām personām, tostarp personām ar atkarības un līdzatkarības problēmām, vardarbībā cietušām personām, no ieslodzījuma atbrīvotām personām, bezdarbniekiem, bezpajumtniekiem, ģimenēm un personām ar sociālās atstumtības risku, kā arī citiem interesentiem.

Biedrība pilsētas iedzīvotājiem pakalpojumus sniedz Andreja ielā 7, Ventspilī.

Organizācija sadarbojas ar Ventspils pilsētas sociālo dienestu un Ventspils pilsētas baptistu baznīcu, savukārt Ventspils pilsētas pašvaldība nodrošina biedrību ar telpām tās darbības veikšanai.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.