Šovakar Valmierā tiks atklāts 42 metrus garš gaismas tilts

Šodien, Valmierā, pār Dzirnavu ezeriņu ir uzstādīts un plkst.17:00 svinīgā gaisotnē tiks atklāts unikāls 42m garš gaismas objekts - "Tilts, kas savieno", ko šajā svētku priekšvakarā visiem Valmieras pilsētas iedzīvotājiem un viesiem dāvina Latvijas lielākais telekomunikāciju uzņēmums Lattelecom.

Valmieras izvēlē ir ļoti rūpīga un apzināta, jo vairāk kā 6000 klientiem Valmierā ir pieejams Lattelecom optiskais internets, kas nodrošina stabilu un ātru internetu. Pateicoties jaunākai tehnoloģijai - optiskās šķiedras kabelim - dati par to tiek pārraidīti ar gaismas palīdzību, sasniedzot gaismas ātrumu.

Tieši Valmierā ir fiksēts Lattelecom optiskā interneta 100 000 klients, kuram tilta svinīgā atklāšanas laikā tiks pasniegta īpaša dāvana no Lattelecom.

"Ziemassvētki ir ticības, cerības un gaismas laiks. Laiks, kad mēs atskatāmies uz paveikto un skaidri iezīmējam nākamā gada plānus. Ticu, ka šis gaismas tilts priecēs kā mazu tā lielu, kā arī ikvienā valmierietim vairos pozitīvas un gaišas domas, un raisīs domas tiem labiem darbiem, kas 2013.gadā paveicami", atklāj Juris Gulbis, Lattelecom valdes priekšsēdētājs.

Šis gaismas objekts festivālā "Staro Rīga" ieguva pirmo vietu pēc skatītāju balsojuma un ir gatavots no 1000 m LED diožu caurulēm un 234 m2 liela LED lampu tīkla, un tā kopējais garums pāri pilsētas ezeram ir 42 m. Tilta izveidē izmantoti 1,5 km elektrības kabeļu.

Svarīgākais