Viens no labākajiem Latvijas šefpavāriem ar brīvprātīgo brigādi strādās zupas virtuvē

© f64

Valmierā otrdien, 2.oktobrī viesosies viens no labākajiem Latvijas šefpavāriem Valters Zirdziņš ar Brīvprātīgo Brigādi, lai kopā ar Valmieras Valsts ģimnāzijas skolēniem veiktu brīvprātīgo darbu.

Biedrības "Kristīgās žēlsirdības centrs" zupas virtuvē Brīvprātīgo Brigāde un ģimnāzijas skolēni Valtera Zirdziņa vadībā pagatavos zupu Valmieras maznodrošinātajiem iedzīvotājiem. Pasākumu vadīs Uģis Joksts.

Brīvprātīgo Brigāde ir Izglītības un zinātnes ministrijas iniciatīva, kuras mērķis ir pievērst jauniešu uzmanību brīvprātīgā darba sniegtajām iespējām karjeras izaugsmē.

Brīvprātīgo Brigādes vizīte sastāvēs no divām daļām. Dienas pirmajā daļā sākot no plkst. 10:00 šefpavārs Valters Zirdziņš un Brīvprātīgo Brigāde kopā ar Valmieras Valsts ģimnāzijas skolēniem vārīs zupu biedrības "Kristīgās žēlsirdības centra" zupas virtuvē (Stacijas iela 26, Valmiera). Skolēniem, veicot šo brīvprātīgo darbu, būs lieliska iespēja "pielaikot" pavāra profesiju un saprast, vai ir vēlēšanās savu turpmāko karjeru saistīt ar ēdienu gatavošanas mākslu, jo brīvprātīgo darbs ir ne tikai iespēja paveikt kaut ko nozīmīgu sabiedrības labā , bet arī iespēja jauniešiem pārliecināties par kādas profesijas piemērotību tieši viņiem.

Paužot pašvaldības atbalstu jauniešu brīvprātīgo darbam, pasākumā īsu uzrunu teiks arī Valmieras jaunatnes centra "Vinda" direktors Dāvis Sirmais. Aicinām žurnālistus pievienoties šim Brīvprātīgo Brigādes pasākumam.

Savukārt pēcpusdienā plkst. 14:00 Brīvprātīgo Brigāde viesosies Valmieras Valsts ģimnāzijā (Leona Paegles iela 40, Valmiera), kur notiks tikšanās ar pārējiem ģimnāzijas skolēniem, skolotājiem, skolēnu vecākiem. Tikšanās laikā tiks pārrunāti brīvprātīgā darba ieguvumi. Tie skolēni, kas piedalījās zupas gatavošanā, dalīsies ar saviem iespaidiem, kuri tika gūti, veicot šo darbu. Par brīvprātīgā darbā gūto pieredzi stāstīs arī Brīvprātīgo Brigādes pieredzējuši brīvprātīgie. Pasākumā piedalīsies Gaida Pevko no sabiedriskā labuma centrs "Caritas", Dāvis Sirmais no Valmieras jaunatnes centra "Vinda", Vidzemes slimnīcas īslaicīgās sociālās aprūpes nodaļas (ĪSAN) un infekcijas slimību nodaļas virsmāsa Inta Sīka un Sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila, Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas Valmieras ciemata pedagoģe Baiba Liepiņa, Ziemeļlatvijas Lauvēnu kluba (Leo) prezidente Terēze Jakmane, kā arī šefpavārs Valters Zirdziņš.

Noslēgumā klātesošie diskutēs par iespējām veicināt jauniešu brīvprātīgo darbu, meklējot piemērotākās metodes, lai iesaistītu jauniešus brīvprātīgā darba veikšanā un veicinātu sadarbību starp skolām, jauniešiem un iespējamām brīvprātīgā darba vietām.

Pasākumā Valmieras Valsts ģimnāzijā aicinām piedalīties ikvienu Valmieras novada nevalstisko organizāciju, jauniešus un visus citus interesentus. Tā ir iespēja uzzināt kaut ko jaunu, dalīties savos iespaidos un piedāvāt idejas brīvprātīgā darba veicināšanai.

Brīvprātīgo Brigāde šogad viesosies arī Salaspilī, Alūksnē, Dundagā, Liepājā, Jēkabpilī, Rēzeknē, Līvānos un Rīgā, kur jauniešiem būs iespēja "pielaikot" arī vēl tādas profesijas kā veterinārārsts, bibliotēkas darbinieks, pašvaldības darbinieks, skolotājs, sociologs, sabiedrisko attiecību speciālists, mediķis/ sociālais darbinieks. Visa aktuālā informācija atrodama interneta vietnē www.draugiem.lv/brivpratigodarbs

Svarīgākais