Vīrietis apmaldījies biezā miglā uz Burtnieku ezera

Otrdien, 10.novembrī, Valmieras policijas iecirknī reģistrēta informācija, ka Burtnieku ezerā ar laivu makšķerēt iebraucis un pazudis 1937.gadā dzimis valmierietis.

Kā izrādījies, vīrietis apmaldījies biezajā miglā. Makšķernieks atrasts tikai nākamajā rītā, tomēr viņam nekas nekaiš.

Kā pastāstīja Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā inspektore Dace Jukāma, vīrietis pirms došanās ar laivu ezerā Matīšu pagastā pie mājām "Niedrītes" bija atstājis savu automašīnu.

Sācis jau krēslot, un mājas saimnieks pievērsis uzmanību tam, ka mašīna joprojām atrodas pie mājas. Viņš nolēmis ziņot policijai, kura kopā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvjiem uzsākusi meklēšanu. Tajā vakarā meklēšana ar rezultātiem nav vainagojusies, jo uz ezera bijusi bieza migla.

Otrā rītā meklēšana atsākta, un vīrietis no rīta plkst.11 atrasts Burtnieku ezera Salacas upes galā.

Kā stāsta Jukāma, vakarā 72 gadus vecais vīrietis, vēl esot uz ezera, redzējis, ka apkārt ir bieza migla, tādēļ baidījies airēt, lai vēl vairāk neapmaldītos. Visu nakti viņš pavadījis uz ezera laivā.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais