"Lielās talkas" laikā Valmierā sakops Gaujas krastus

Turpinot aizsākto tradīciju, šā gada 21.aprīlī visā Latvijas teritorijā tiks organizēta kārtējā vides sakopšanas akcija "Lielā Talka", aicinot ikvienu iedzīvotāju sakopt mūsu zemi. Šajā dienā sakopt savu pilsētu aicināti arī valmierieši - ģimenes, skolēni, studenti, kā arī uzņēmumu un iestāžu kolektīvi. Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā Lielo talku organizēs pilsētas pašvaldība sadarbībā ar SIA "Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija" (ZAAO).

Kā ik katru gadu Lielās talkas laikā valmierieši aicināt sakopt Gaujas krastus un tiem pieguļošās teritorijas. 21.aprīlī no pl.10:00 talkas dalībnieki aicināti pulcēties laukumā pie Dzelzs tilta Pārgaujas pusē, pie Vanšu tilta Pārgaujas pusē un estrādē. J.Daliņa stadiona apkārtnē notiks sportiskā talka, kuras laikā tiks sakoptas skriešanas, nūjošanas trases, kā sporta bāzei pieguļošā teritorija.

Jāpiebilst, ka talkas dalībnieki tiks nodrošināti ar maisiem, taču cimdi jāsarūpē pašiem.

Savukārt tie valmierieši, kuri pilsētas publiskās teritorijas vēlas sakopt citā dienā, aicināti sazināties ar pašvaldību par maisu saņemšanu un atkritumu savākšanu, zvanot 64207152.

Lielās talkas tradīcija aizsākās ar talku 2008.gada 13.septembrī, kas bija kā iedzīvotāju dāvana Latvijai tās 90.dzimšanas dienā. Ik gadu Valmierā Lielajā talkā piedalās ap 500 valmieriešu.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais