Vidzemes Augstskola sestdien svinēs 15 gadu jubileju

Vidzemes Augstskola (ViA) sestdien svinēs 15 gadu jubileju, uz svinībām aicināti esošie un bijušie studenti, darbinieki un absolventi.

Par jubilejas galveno svinību datumu ir izvēlēts 1.oktobris, kad ir ieplānotas dažādas aktivitātes – demonstrēs jubilejas filmu un atvērs grāmatu "ViA 15 gadi stāstos un bildēs". Grāmata ļauj izdzīvot Vidzemes Augstskolas stāstus 15 gadu garumā – studentu un absolventu stāstīto par piedzīvoto, studējot augstskolā. Stāstus ilustrē vizuālais materiāls – fotogrāfijas – no studentu un absolventu privātajām krātuvēm.

Valmierieši aicināti 1.oktobrī no plkst.16.30 apmeklēt svinīgo koncertu Valmieras pilsdrupās – "Sirdī students". Koncerts būs Vidzemes Augstskolas dāvana valmieriešiem, salidojuma dalībniekiem, absolventiem. Koncertā studentus, absolventus un darbiniekus sveiks akadēmiskā un zinātņu prorektore Sarmīte Rozentāle un ar priekšnesumiem izklaidēs kori "Kaķi" un "Skan", kā arī studentu korporācijas. Otrajā daļā plānota studentu, absolventu un mācībspēku sadziedāšanās.

Šo svētku kulminācija sagaidāma pašā vakarā, kad visi tiek aicināti pulcēties Valmieras 5. vidusskolā uz Vidzemes Augstskolas 15 gadu jubilejas balli. Vakara programmā paredzēts svinīgais salūts par godu jubilejai un "atkalredzēšanās tosts". Par dzīvās mūzikas pavadījumu rūpēsies "The Rollmans Band" un DJ Andris Jurga un Toms Bergs.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais