Valmierā notiks koru un orķestru muzicēšanu Abula un Gaujas krastos

7. maijā Valmieras pilsētā tiks atklāta vasaras tūrisma sezona. Šajā dienā ikvienam būs iespēja piedalīties unikālā laivu braucienā- maršrutā "Abuls- Gauja”, kas sāksies Brenguļos un noslēgsies pilsētas jaunajā laivu piestātnē, baudīt garāko siermaizi, kā arī līdzdarboties citos pasākumos. Viena no galvenajām 7. maija programmas aktivitātēm būs Gardēžu pikniks, kas norisināsies Valmieras pilsdrupu teritorijā. Tāpat šajā dienā Gaujas un Abula krastos notiks nebijis pasākums- koru sadziedāšanās un orķestru saspēlēšanās.

No pl.10:00- 13:00 Abula un Gaujas krastos dažādās vietas koriem un orķestriem būs iespēja muzicēt, tādējādi priecējot ne vien laivu marša dalībniekus, bet arī aicinot valmieriešus un pilsētas viesus apmeklēt konkrētās vietas un klausīties mūziķu skanējumā.

Valmieras pilsēta un apkārtējo novadu pašvaldības aicina atsaukties un piedalīties šajā muzikālajā akcijā, piesakot dalību līdz 2011.gada 26.aprīlim vietējā pašvaldībā pie tūrisma nozares speciālista vai Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļā, zvanot 64207136 vai info@valmiera.lv.

Jau ziņots, ka no šīs nedēļas uzsākta dalībnieku reģistrācija 7.maijā Valmieras pusē notiekošajam laivu maršam „Abuls- Gauja”, kas vienlaikus būs Valmieras un tās apkārtnes vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākums, kā arī profesionāļu sacensībām „Gaujas maratons”, kas norisināsies 8.maijā no Valmieras līdz Līgatnei.

Laivu maršā, kam dots sauklis „Iespējams, smeķīgākais laivu brauciens pasaulē”, aicināts piedalīties ikviens interesents ar savu laivu vai peldlīdzekli, ko nodrošinās aktīvās atpūtas centrs „Eži”. Tāpat piedalīties aicināti gan profesionāļi, gan aktīva un interesanta brīvā laika cienītāji. Reģistrācijas lapa pieejama www.ezi.lv vai arī aktīvā tūrisma centra „Eži” veikalos Valmierā Rīgas 43 un Cēsīs Pils laukums 1.

Jāpiebilst, ka 7.maijā Valmierā ar daudzveidīgu programmu norisināsies Ģimenes diena, un valmieriešiem un pilsētas viesiem būs iespēja darboties arī radošajās darbnīcās, apmeklēt vairākus kultūras pasākumus u.tml.

Svarīgākais