Valkā vēlas atjaunot ceriņu stādījumus pilsētas centrā

Valkas novada dome ar Valkas pilsētas kultūras namu sākusi kopīga projekta realizāciju, kura mērķis ir atjaunot ceriņu stādījumus Valkas centrā, Lugažu laukumā, aģentūrai LETA pastāstīja pasākuma idejas autors Aivars Ikšelis.

Ideja par ceriņu stādījumu atjaunošanu radās jau pagājušajā gadā Valkas puķu svētkos. Toreiz novada iedzīvotāji bija aicināti ziedot līdzekļus, lai Lugažu laukuma skvērā, atbilstoši labiekārtošanas projektam, iestādītu pirmos kokus.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Ikšelis, pašvaldībā jau iepriekš izstrādāts Lugažu laukuma labiekārtošanas projekts, taču līdzekļu trūkuma dēļ tā arī līdz šim nav izdevies to realizēt. Pēc projekta laukumā paredzēts iestādīt arī trīs ceriņu grupas. Pašlaik novadā notiek ziedojumu vākšana, lai varētu iegādāties 15 ceriņu stādus un iestādīt pirmo ceriņu grupu.

Kā pastāstīja Ikšelis, līdz pagājušā gadsimta 70.gadiem Valkas centrā bijis daudz ceriņu stādījumu. 70.gados veicot centra renovāciju ceriņi iznīcināti. Tagad ir iecere šos stādījumus atjaunot.

Akcijas noslēgums paredzēts maijā. Ap šo laiku pilsētas centrā arī varētu parādīties jaunie stādījumi. 25.maijā Valkas pilsētā notiks svētki "Kad Valkā ienāk ceriņi”. Šajā dienā arī paredzēta iedzīvotāju ziedojumu apkopošana. Pašlaik nav zināms, cik daudz naudas projektam ziedots, bet kā vērtē Ikšelis, iedzīvotāju atsaucība ir jūtama.

Projekta laikā paredzēts ne tikai vākt naudu ceriņu stādiem, bet arī rīkot izstādes, kuras tiks atklātas jau maija sākumā. Paredzēta Valkas Mākslas skolas audzēkņu un studijas dalībnieku darbu izstāde, floristu darbu parāde, gleznu un fotogrāfiju izstādes, kas saistītas ar ceriņu ziedēšanu. Paredzēts arī rīkot izstādi ar valcēniešu mīļlietiņām, kuras saistītas ar ceriņu tematiku.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.