Smiltenē notiks šlāgermūzikas grupas "Apvedceļš" desmit gadu jubilejas festivāls

Smiltenē, Jāņukalna estrādē, 17. jūlijā notiks Latvijā populārās šlāgermūzikas grupas "Apvedceļš" desmit gadu jubilejas festivāls.

Festivālā piedalīsies "Apvedceļa" draugi: "Kantoris 04", "Zeļļi", "Credo", Aldis Rullis & "Emburgas Zēni", "Linga", Normunds Rutulis, DJ Sirmais un citi viesi. Jubilejas festivālu vadīs Latvijas Radio 2 direktors Armins Ronis.

Par "Apvedceļa" dzimšanas dienu tiek uzskatīts 2000.gada rudens, kad grupas solists Jānis Krūmiņš uz ielas nejauši satikās ar Armandu Leimani un vienojās veidot muzikālu vienību, kas realizētu Jāņa Krūmiņa muzikālās idejas.

Grupā "Apvedceļš" spēlē pieci domubiedri no Smiltenes- Jānis Krūmiņš, Armands Leimanis, Andis Mincis, Mareks Siliņš un Juris Paleps.

"Apvedceļa" programmā pārsvarā ir Jāņa Krūmiņa sacerētas dziesmas, bet par prieku klausītājiem tiek spēlēti arī daudzi visiem pazīstami mūzikas hīti no citu izpildītāju repertuāra. Desmit gadu laikā ir izdoti seši CD un viens singls, dziesmas iekļautas dažādās mūzikas ierakstu izlasēs.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais