Rekonstruēs Siguldas dzelzceļa stacijas ēku un laukumu

Siguldas novada pašvaldība izsludinājusi iepirkumu konkursu par Siguldas dzelzceļa stacijas ēkas un laukuma rekonstrukcijai, norāda Siguldas novada sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Kondratenko.

Viņa pastāstīja, ka dzelzceļa stacijas ēka kā novada nozīmes vēstures un arhitektūras objekts netiks pārbūvēta – tajā atradīsies stacija, autoosta, novada Tūrisma informācijas centrs, pašvaldības policijas iecirknis, kafejnīca un citas funkcionāli saistītas lietas.

Paredzēts, ka stacijas ēkas vienā pusē tiks uzstādītas stiklotas metāla konstrukcijas, kas simboliski atgādinās spieķa izliekumu un kalpos kā aizsargs no sniega un lietus.

Savukārt laukumā plānots uzstādīt arī Laimas pulksteni. Būvdarbu laikā tiks izveidota atpūtas zona – soli, labiekārtota apzaļumota teritorija, kas radīs mājīgu, bet arī modernu un sakoptu pilsētvidi.

Būvdarbu laikā tiks realizēta arhitektu biroja SIA "AB Architekti" ideja, kas 2010.gada beigās uzvarēja metu konkursā par Siguldas stacija ēkas un laukuma rekonstrukcijas attīstības priekšlikumiem.

"Bez dzelzceļa stacijas ēkas sakārtošanas nav iedomājama novada kvalitatīva attīstība, tādēļ šā gada aprīlī Vides un reģionālās attīstības ministrijā aizstāvējām šo projektu, saņemot valsts atbalstu 400 tūkstošu latu apmērā. Lai arī projekta īstenošanai nepieciešamās investīcijas ir lielākas, arī šis atbalsts mums ir būtisks," sacīja Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Kondratenko norādīja, ka precīzas būvniecības izmaksas būs zināmas pēc 29.augusta, kad beigsies iepirkumu konkurss. Par uzvarētāju tiks izvēlēts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums.

Svarīgākais