Plūdi Saldū nav radījuši negatīvu ietekmi uz dzeramā ūdens kvalitāti Saldus pilsētas ūdensvadā

Veselības inspekcijas Kurzemes kontroles nodaļa ir izvērtējusi dzeramā ūdens kvalitātes analīžu rezultātus Saldū, kas ņemti 1. augusā pilsētas ūdensvadā valsts monitoringa ietvaros. Inspekcija secina, ka plūdi Saldū nav radījuši negatīvu ietekmi uz dzeramā ūdens kvalitāti Saldus pilsētas ūdensvadā un pēc mikrobioloģiskajiem un kontrolrādītājiem ūdens joprojām ir atbilstošs obligātām nekaitīguma un kvalitātes prasībām.

Tomēr Inspekcija norāda, ka plūdu rezultātā var rasties dzeramā ūdens piesārņojums individuālajos urbumos un akās, īpaši, ja ūdens tiek iegūts no seklākajiem gruntsūdens slāņiem. Plūdu laikā akās var ieplūst virszemes, t.sk. arī kanalizācijas ūdeņi, kas var kļūt par akūtu zarnu infekciju pārnēsātājiem.

Tādēļ Inspekcija aicina iedzīvotājus sekot līdzi dzeramā ūdens kvalitātes izmaiņām (ūdens krāsa, smarža, garšas intensitāte, duļķainība), kas parādījušās pēc vides avārijas, un par dzeramā ūdens kvalitātes izmaiņām ziņot Inspekcijas Kurzemes kontroles nodaļas speciālistiem pa tālruni 633 23799, 634 23795.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais