Notiks Kristapa Streiča piemiņas dievkalpojums un koncerts

Godinot pāragri Aizsaulē aizgājušā režisora Kristapa Streiča piemiņu, trešdien, 10. novembrī Saldus Svētā Pētera un Pāvila Romas katoļu draudzes dievnamā notiks piemiņas dievkalpojums un koncerts.

10. novembrī aprit 40 dienas kopš Kristapa vairs nav starp mums.

Dievkalpojumu vadīs priesteris Andrejs Mediņš. Pēc dievkalpojuma notiks īpašs piemiņas koncerts, kurā muzicēs Kristapa piederīgie, draugi un kolēģi - Viktorija Streiča, Silvestrs Streičs, Putnu Balle, Igo, Mārtiņš Freimanis, Aisha, Miks Dukurs un Dukuru ģimenes ansamblis.

Koncerta laikā skanēs Kristapam mīļas un tuvas dziesmas, paša komponētie skaņdarbi, kā arī kompozīcijas, kurām Kristaps veidojis videoklipus un vizuālo noformējumu koncertos.

Dievkalpojuma norises vieta Saldū nav izvēlēta nejauši. Saldus Svētā Pētera un Pāvila Romas katoļu draudzes dievnamā kalpo Kristapam tuvs cilvēks - priesteris Andrejs Mediņš. Dievkalpojuma sākums plkst. 18., bet koncerts notiks stundu vēlāk.

Latvijā

Dzinēju trūkuma dēļ lidmašīnas paliek uz zemes, tāpēc tiek atcelti reisi, un nacionālā aviokompānija “airBaltic” cieš zaudējumus – tādu cēloņsakarību ķēdi atklājis “airBaltic” izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Martins Gauss. Bet jau pirms diviem gadiem tapa zināms, ka aviokompānija pasūtījusi lidmašīnas ar garu mūžu nestrādājošiem dzinējiem. Bija iespējams prognozēt, ka tie visi ātri vien izies no ierindas.

Svarīgākais