Jaunajā gadā pārsteigumu salaspiliešiem sagādā zaķi

Naktī no 2.uz 3.janvāri ābelēs pie Rīgas ielas pašā Salaspils centrā negaidīti parādījās daudz burkānu, bet pašā ābeļdārzā - zaķu pulciņš. Šo neparasto, bet visnotaļ jauko parādību bija iespēja novērot arī nākamajā dienā, informē Salaspils novada domes sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Trukšāne.

Kā informēja šīs jaukās akcijas autori, kuri sevi tā pavisam arī neatklāja, tika realizēta ātra ideja, kuras mērķis bija vienkārši iepriecināt un pārsteigt salaspiliešus. Arī pati doma bija vienkārša - ābelēs gar Rīgas ielu sakārt 2010 burkānus un turpat blakus izvietot 12 salmu zaķus. Viss iecerētais burkānu daudzums lielā sala dēļ gan netika sakārts ābelēs (1500 burkānus "zaķi" dāvāja Salaspils bērnudārziem), tomēr pats galvenais izdevās - pārsteigums un prieks garāmgājēju un braucēju sejās bija neviltots.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais