Rēzeknē sadurto meitenīti tuvāko dienu laikā varētu izrakstīt no slimnīcas; viņas māte apcietināta

Rēzeknē aprīļa beigās sadurtās piecus mēnešus vecās meitenītes stāvoklis ar katru dienu turpina uzlaboties, un ārsti cer, ka viņu jau tuvāko dienu laikā varētu izrakstīt no slimnīcas, aģentūrai BNS pastāstīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) pārstāve Romēna Namniece.

Bērniņš pašlaik ārstējas bērnu slimnīcas ķirurģijas nodaļā un jūtas salīdzinoši labi. Veselības stāvokļa dēļ meitenīte, iespējams, jau tuvāko dienu laikā varētu doties mājās, taču reāli tas notiks tikai tad, kad būs atrisināti visi ar aizbildniecību saistītie jautājumi, piebilda slimnīcas pārstāve.

Rēzeknes bāriņtiesas vadītāja Aija Mejere aģentūrai BNS norādīja, ka trešdien notiks bāriņtiesas sēde, kurā plānots lemt par meitenītes nodošanu aizbildniecībā viņas tēva vecākiem. Meitenītes četrus gadus vecais brālis jau pašlaik dzīvo šajā ģimenē, un, visticamāk, bāriņtiesa lems arī par labu meitenītes nodošanai vecvecākiem.

Savukārt sadurtās meitenītes 22 gadus vecā māte, kura, iespējams, ir pie vainas savas meitiņas saduršanā, ar Rēzeknes tiesas lēmumu 9.maijā apcietināta.

Jau vēstīts, ka Rēzeknē maija sākumā ar nazi smagi tika sadurts pagājušā gada decembrī dzimis zīdainis un ir aizdomas, ka noziegumu paveikusi viņa māte. Zīdainim bija durtas brūces pa visu ķermeni, un dzīvībai svarīgās funkcijas sākotnēji tika uzturētas mākslīgi.

Savukārt cietušā bērna māte 1989.gadā dzimusi sieviete pēc notikušā tika ievietota Rēzeknes slimnīcas narkoloģijas nodaļā.

Svarīgākais