Tirgū ienāk Rēzeknes gaļas kombināta konservi

«Garšīgs, kvalitatīvs un dabīgs produkts ar mīlestību no Latgales jūsu ikdienas un svētku galdam – šāds ir RGK darbības vadmotīvs, kas ieņem centrālo vietu uzņēmuma attīstības stratēģijā, » teikts Rēzeknes gaļas kombināta (RGK) mājas lapā. Tie, kas baudījuši šā uzņēmuma produktus, to noteikti apstiprinās.

Par gaļas konservu izgudrotāju var uzskatīt Napoleonu, kurš savu zaldātu

ēdināšanai pasūtīja sagatavot gaļu pēc īpašas metodes – šodien mēs to saucam par konserviem. Vasara ir ceļojumu, pārgājienu un pikniku laiks, un, lai kur mēs arī būtu, pienāk brīdis, kad vēders prasa savu tiesu – svaigā gaisā bez gaļas neiztikt. Rēzeknes gaļas kombināta tehnologi ir sarūpējuši jaunumus visiem, kam garšo gaļa: grilēta vistas gaļa, cūkgaļa un liellopa gaļa dažādās

marinādēs ir neatņemama piknika sastāvdaļa. To labi papildina dārzeņi un salāti... tā ir īsta svētku maltīte, ko celt galdā dārza svētkos vai vienkāršā draugu sanākšanas reizē. Neaizmirstiet par sarkanvīnu! Protams, grilu pārgājienā un ceļojumā līdzi nepaņemsi...Rēzeknes gaļas kombināts

ir sācis jaunu produktu ražošanu – 16 veidu gaļas konservi spēj nodrošināt pat visprasīgākā ēdēja vajadzības. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Vladimirs

Jegorčenko uzsver, ka konservi nebojājas arī siltā laikā, tāpēc tos daudz drošāk nekā desas var ņemt līdzi ceļojumos. Dažādi pagatavotie gaļas

konservi – liellopu gaļa vīna mērcē, sautēts cūkas šķiņķis, plovs, cūkgaļa ar

pupiņām, maltās gaļas mērce un vēl vairāki izstrādājumi – ēšanas jautājumu atrisina jebkurā vietā. Konservus var arī sildīt un pasniegt kopā ar makaroniem vai kartupeļiem, iegūstot kārtīgu maltīti. Ja mēs vērtējam cenas veikalu plauktos, tad RGK izstrādājumi nebūs starp pašiem lētākajiem. V. Jegorčenko

komentārs ir izsmeļošs: «No labām izejvielām nevar pagatavot lētu produktu, tāpēc arī mūsu ražojumi nevar būt lēti. Mēs cenšamies samazināt ražošanas

pašizmaksu, bet neriskējam ar gala produkta kvalitāti. Lai katrs pats varētu pārliecināties, ka mūsu konservi ir garšīgi un kvalitatīvi, drīzumā Latvijas veikalos sāksies degustāciju akcijas. Ticiet man – starp dažādu ražotāju

gaļas konserviem ir liela atšķirība! » Lai uzsāktu konservu ražošanu, uzņēmums veicis investīcijas līdz šim neapgūtu telpu rekonstrukcijā un

jaunu tehnoloģisko iekārtu iegādē. Lai arī uzņēmums veiksmīgi tiek galā ar visiem maksājumiem, tai skaitā algām, nodokļiem un piegādātāju rēķiniem, situācija ir saspringta. Visvairāk to ietekmē Latvijas valsts reitinga pazemināšana, kā rezultātā visi Eiropas piegādātāji prasa priekšapmaksu

par piegādājamajām izejvielām. Tādējādi no aprites tiek izņemti apgrozāmie līdzekļi, un vairāki plāni, kas saistījās ar kombināta attīstību, pagaidām ir nolikti plauktā. Valdes priekšsēdētājs atzīmē, ka uzņēmumam un tā ekonomiskajām veiksmēm ir liela nozīme pilsētas kopējā dzīvē: kombinātā strādā ap 300 rēzekniešu, un viņu labklājība ir atkarīga no uzņēmuma

stabilitātes. Apzinoties šo sociālo aspektu, RGK turpinās iesāktās tradīcijas

un sadarbosies ar pašvaldību dažādu projektu realizācijā.

Latvijā

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) aicina ikvienu dalīties ar saviem unikālajiem pieredzes stāstiem par Latvijas mežiem, sēņošanu un ogošanu, iesaistoties projektā "Savvaļas stāsti." Šī iniciatīva veltīta Latvijas dabas, kultūras un identitātes mantojuma dokumentēšanai un saglabāšanai, informē RSU.