Ogrē sadursmē iekļuvusi ātrās palīdzības automašīna; trīs cietušie

Pirmdien ap plkst.9 Ogrē, Rīgas un Dobeles ielas krustojumā, neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas "Mercedes-Benz" sadursmē ar vieglo automašīnu "Volkswagen Passat" cietuši trīs cilvēki.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā aģentūru LETA informēja, ka ar dažādām traumām slimnīcā nogādāti abu transportlīdzekļu pasažieri - 1960.gadā dzimis vīrietis, 1982.gadā dzimusi sieviete un 1977.gadā dzimusi sieviete.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 40 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem astoņos negadījumos cieta cilvēki. Rīgas reģionā reģistrēti 27 ceļu satiksmes negadījumi, divos negadījumos cieta cilvēki.

Ap plkst.19.10 Daugavpils novada Naujienes pagastā, uz autoceļa Daugavpils-Krāslava, 1964.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "BMW 524", nobrauca no ceļa un apgāzās. Ar dažādām traumām slimnīcā nogādāts automašīnas vadītājs.

Ap plkst.18 Pāvilostas novada Sakas pagastā 1977.gadā dzimis vīrietis, vadot paštaisītu traktoru, iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur sadūrās ar automašīnu "Audi 100", kuru vadīja 1986.gadā dzimis vīrietis. Ceļu satiksmes negadījumā cieta traktora vadītājs un automašīnas "Audi" vadītājs, un pasažieri - 1988.gadā dzimusi sieviete un 2008.gadā dzimis puisēns.

Pagājušajā diennaktī Ceļu policijas darbinieki Latvijā aizturējuši 16 transportlīdzekļu vadītāju, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. No aizturētajiem deviņi bija automašīnu vadītāji, un septiņi - velosipēdu un mopēdu vadītāji. Rīgas reģionā aizturēti seši šādi likumpārkāpēji - trīs automašīnu vadītāji un trīs velosipēdu un mopēdu vadītāji.

Latvijā

Šodien un rīt valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" laikā Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde (CAOIP) sadarbībā ar dažādiem dienestiem praktiski izspēlēs iedzīvotāju evakuācijas un izmitināšanas procesu, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Svarīgākais