Renovēs Liepājas Universitātes galveno ēku

Šomēnes plānots sākt Liepājas Universitātes galvenās ēkas Liepājā, Lielajā ielā 14, renovācijas darbus, aģentūru LETA informēja Liepājas Universitātes Sabiedrisko attiecību daļā.

Liepājas Universitātes rektors Jānis Rimšāns parakstījis līgumu ar būvniecības uzņēmumu "Consortium RTS" par ēkas renovāciju. Plānots, ka renovācijas darbi turpināsies visu vasaru - līdz 30.septembrim. Tie tiek plānoti tā, lai iespēju robežās netraucētu studiju procesu.

Būvdarbu līguma kopējā summa ir 603 050 lati, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Būvniecības laikā renovēs auditorijas, laboratorijas, gaiteņus un koplietošanas telpas, kā arī tiks nomainīti elektrotīkli. Tāpat telpas tiks pielāgotas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, izbūvējot arī uzbrauktuvi un liftu. Ēkā tiks ierīkota arī mūsdienīga ugunsdzēsības sistēma un zibens aizsardzība. Nozīmīgi remontdarbi šajā ēkā nav veikti kopš tās nodošanas ekspluatācijā 1958.gadā.

"Consortium RTS" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Cimermanis atzina, ka uzņēmums ir gandarīts par iespēju veikt renovācijas darbus Liepājas Universitātē: "Mums ir prieks strādāt arī Liepājā un sniegt savu profesionālo varējumu. Patīkami ir uzlabot vidi. Mums ir līdzīgi objekti Tartu, Igaunijā, kur pilnā apjomā uzbūvējām universitātes pilsētu, esam veikuši vairāku Igaunijas iestāžu renovāciju, kā arī Rēzeknes Augstskolas renovāciju. Kopumā mēs esam priecīgi par to, ka augstskolu materiāltehniskā bāze Latvijā tiek uzlabota".

Renovācija norit projektā "Liepājas Universitātes infrastruktūras un mācību aprīkojuma modernizācija prioritāro virzienu studiju kvalitātes uzlabošanai, nodrošinot vienlīdzīgu iespēju principu un universālu vides pieejamību". Projekta kopējās izmaksas ir 1 837 772 lati, no kuriem 85% sedz Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Liepājas Universitāte nodrošina līdzfinansējumu 7,5% apmērā, tikpat lielu līdzfinansējumu nodrošina Latvijas valsts.

Svarīgākais