Liepājā apgrūtināta braukšana

Neviena no ielām no Laumas rajona līdz Liepājas centram šorīt vēl nebija tīrīta, un autoīpašniekiem, kuru mašīnas nav aprīkotas ar ziemas riepām, savus braucamos šodien labāk atstāt sētā vai garāžā, situāciju Liepājā pēc pagājušās nakts spēcīgā puteņa "Rietumu Radio" raksturoja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Ingus Ukstiņš.

Šonakt Liepājā sasnigusi bieza sniega kārta, snigšana turpinājās arī rīta pusē. Kā novēroja "Rietumu Radio", sniegs klāja ne vien brauktuves, nenotīrīta bija arī liela daļa ietvju. Kā pastāstīja Ukstiņš, piemēram, Meža ielā gājēji nenotīrīto ietvju dēļ šorīt pārvietojušies pa brauktuvi, tādējādi radot bīstamas situācijas.

"Autovadītājiem šodien jābūt ļoti uzmanīgiem - ja mašīna nav aprīkota ar ziemas riepām, to labāk atstāt sētā vai garāžā," sacīja VP pārstāvis, norādot, ka neviena iela no Laumas rajona līdz pilsētas centram neesot bijusi notīrīta. Kā uzskata Ukstiņš tik intensīvās snigšanas laikā ielu tīrīšana jāveic arī puteņa laikā un nav jāgaida, kad tas beidzas.

"Satiksmes plūsma pilsētā šorīt bija ļoti lēna, un tas liecina, ka autovadītāji ņem vērā laika apstākļus un izvēlas tiem piemērotu braukšanas ātrumu," atzina Ukstiņš.

Slideno ielu vai ceļu dēļ pagājušās nedēļas nogalē autoavārijas Liepājas pusē nav notikušas.

Kā informēja VP pārstāvis, šonedēļ policija pastiprināti kontrolēs, vai automašīnas, atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem, ir aprīkotas ar ziemas riepām.

Sods par šī noteikuma neievērošanu ir 20 latu.

Svarīgākais