Liepājā dislocētās militārās vienības organizē atvērto durvju dienu

20.novembrī no plkst.10 līdz 15 atzīmējot Latvijas armijas 90. gadadienu Liepājā dislocētās militārās vienības organizē Atvērto durvju dienu visās garnizona vienībās.

Atvērto durvju dienā būs iespēja apskatīt Jūras spēku Flotiles kuģus, Roņu ielā 2, 89 piestātnē, Nodrošinājuma pavēlniecības 1. Reģionālo nodrošinājuma centra štābu, Roņu ielā 2, Jūras spēku Ūdenslīdēju skolu un Jūras spēku Mācību centru, Atmodas bulvārī 1 un Zemessardzes 1. Zemessardzes novada štābu, Dārza ielā 4/8, informē 1.Zemessardzes novada civilmilitārās sadarbības daļas speciāliste, virsseržante Ieva Jansone.

Latvijas armija izveidota 1919.gada 10.jūlijā, apvienojot Atsevišķo brigādi ar Ziemeļlatvijas brigādi un par tās komandieri ieceļot ģenerāli Dāvi Sīmansonu. Svinot Latvijas armijas izveidošanas 90.gadadienu, visos Latvijas novados notiek dažādi pasākumi - militārās parādes, NBS orķestru koncerti, piemiņas ceremonijas, karavīru, zemessargu un jaunsargu sporta sacensības, pārgājieni un talkas, kā arī politikas un vēstures ekspertu diskusijas un konferences.

Latvijā

Latvijas Eksportētāju asociācijas “The Red Jackets” darba svētkos ar devīzi “Eksporta barometrs 2024” telekomunikāciju uzņēmuma “Latvijas mobilais telefons” viceprezidents Ingmārs Pūķis nāca klajā ar tādu aprēķinu, ka eksporta vērtība uz vienu Latvijas iedzīvotāju ir 2,5 reizes lielāka nekā uz vienu Ķīnas iedzīvotāju.

Svarīgākais