Neatjaunos ikdienas dīzeļvilciena satiksmi uz Liepāju

Autotransporta direkcijas (ATD) rīcībā esošā informācija par pasažieru plūsmu Liepājas virzienā liecina, ka nav ekonomiskā pamatojuma ikdienas dīzeļvilcienu satiksmes atjaunošanai no Rīgas uz Liepāju.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja ATD, vilciens uz Liepāju kursē divas reizes nedēļā - piektdien un svētdien plkst.18.30, bet no Liepājas uz Rīgu - pirmdien un sestdien plkst.6.00. Šo vilciena reisu noslodze nav liela, liecinot pērnā gada dati. Vilciena reisus nokļūšanai Liepājā izmanto apmēram viena trešdaļa pasažieru, pārējie izkāpj citās pieturās - Jelgavā, Dobelē, Bikstos, Saldū vai Skrundā. Jaunāki dati par vilciena Rīga-Liepāja pasažieriem esot AS "Pasažieru vilciens" (PV).

PV apstiprināja, ka neplāno katru dienu norīkot vilcienu Rīga-Liepāja, taču norādīja, ka līdz gada beigām veiks pētījumu, kurā noskaidros arī pasažieru apmierinātību ar vilcienu kustības sarakstu, tad arī skaidrāk būšot izprotamas pasažieru vēlmes.

ATD uzsver, ka autobusi starp Rīgu un Liepāju kursē vidēji reizi stundā no 03.15 līdz 19.30, bet divi reisi ir caur Jelgavu ar 34 pieturām, divi caur Aizputi ar 25 pieturām, viens caur Vaiņodi ar 22 pieturām, viens caur Kuldīgu ar 38 pieturām. Katram reisam ir savs apkalpojamo pasažieru loks.

ATD informē, ka Kurzemes plānošanas reģions savulaik eksperimentālā kārtā organizēja pasažieru pievešanu starppilsētu autobusiem ar vietējo satiksmi, taču izrādījās, ka ceļā patērētais laiks un pakalpojuma sadārdzinājums pasažieriem nebija apmierinošs.

Svarīgākais