Policija: Pretēji gaidītajam, "Summer Sound" un Olimpiāde Liepājā aizvadītas mierīgi

Aizvadītajās brīvdienās pludmales festivāls "Summer Sound Liepāja" un Latvijas III Olimpiāde policijai problēmas nav radījis un tiesībsargājošās institūcijas tās raksturo kā mierīgi aizvadītas, intervijā "Rietumu Radio" pastāstīja Liepājas Kārtības policijas biroja priekšnieks Gints Ešenvalds.

Ešenvalds stāstīja, ka pasākumos, kur pulcējas daudz cilvēku, nepieciešams pastiprināti rūpēties par sabiedrisko kārtību, taču sākotnēji izteiktās prognozes, ka abus pasākumus apmeklēs 60 000 cilvēku, nepiepildījās.

"Mēs bijām gatavojušies tam, ka varētu ierasties aptuveni 60 000 cilvēku, tomēr šis skaitlis bija daudz mazāks. Atceroties pirms dažiem gadiem notikušo pasākumu "Baltic Beach Party", kad Liepājā ieradās apmēram 40 000 cilvēku, šoreiz mums darba bija mazāk. Pareizāk sakot, veicamo pienākumu apjoms bija vienlīdzīgs parastas nedēļas nogales notikumiem," secināja Ešenvalds.

Lielākoties viss esot noticis, kā plānots, arī satiksmes organizācijas ziņā viss esot bijis kārtībā, sastrēgumi nav bijuši, kaut arī daudzās ielās notika aktīvi remontdarbi. Šajās dienās, kad Liepājā uz ielām bija manāms krietni vairāk transportlīdzekļu nekā ikdienā, notika tikai četri satiksmes negadījumi.

Jautāts par aizturēto skaitu un nepilngadīgo kontroli pasākumu laikā, Ešenvalds norādīja, ka aizturēto personu skaits ir mazāks, nekā tas bija "Baltic Beach Party" laikā.

"Divas personas tika aizturētas par, iespējams, narkotisko vielu glabāšanu, savukārt vēl četrām personām veicām narkotisko vielu pārbaudi organismā. Šogad, salīdzinot ar citiem gadiem, samazinājies to personu skaits, kas sabiedriskā vietā atrodas alkoholisko dzērienu ietekmē. Mēs sastādījām deviņus protokolus, no tiem pieci tika noformēti nepilngadīgām personām. Pēc maniem ieskatiem, pasākumā, kurā apgrozās vairāki tūkstoši cilvēku, pieci protokoli ir mazs rādītājs," atzina Ešenvalds.

Kopumā festivālu "Summer Sound Liepāja" apmeklēja apmēram 25 000 cilvēku.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.