Liepājas bīskaps Vilhelms Lapelis atkāpjas no Liepājas diecēzes bīskapa amata

Pagājušajā nedēļā pāvests Benedikts XVI ir pieņēmis Liepājas diecēzes bīskapa Vilhelma Lapeļa atteikumu no Liepājas diecēzes bīskapa amata pienākumu pildīšanas, - liecina informācija diecēzes mājaslapā "www.katedrale.lv".

Pāvests Benedikts XVI ir pieņēmis Lapeļa atteikumu no Liepājas diecēzes bīskapa amata pienākumu pildīšanas saskaņā ar Baznīcas tiesību 401.kanona 2.paragrāfu, kas nosaka, ka "bīskaps, kas slimības vai cita nopietna iemesla dēļ nespēj pildīt savus pienākumus, tiek aicināts atkāpties no amata".

Lai ar priesteriem pārrunātu situāciju pēc bīskapa Lapeļa atteikuma pildīt Liepājas diecēzes bīskapa amata pienākumus šodien Liepājā ieradies pāvesta Benedikta XVI pārstāvis Baltijas valstīs, nuncijs Luidži Bonaci, "Rietumu Radio" informēja Kurzemes katoļu bīskapijas informatīvā izdevuma "Nāc" redaktore Ieva Liede.

Kā atzina Liede, Lapeļa iziešana no bīskapa amata Kurzemes katoļu baznīcu draudžu locekļiem ir bijis liels pārsteigums un par turpmākajām Lapeļa gaitām pagaidām nav informācijas.

Pāvests Benedikts XVI iecēlis par pagaidu Liepājas diecēzes vadītāju Jelgavas diecēzes bīskapu Edvardu Pavlovski, Jauno Liepājas diecēzes bīskapu pāvests nozīmēs tuvākajā laikā.

Lapelis par bīskapu ir konsekrēts Liepājas Sv.Jāzepa katedrālē 2000.gada 25.martā un kā Liepājas diecēzes bīskaps kalpoja no 2001.gada 12.maija līdz 2012.gada 20.jūnijam.

Diecēzes mājaslapā Lapelis pateicas ikvienam par līdzšinējo sadarbību un atbalstu, ko dāsni no ticīgajiem saņēmis un lūdz, lai Dievs visus svētī.

"Jūs ikvienu un jūsu vajadzības vienmēr iekļaušu savās lūgšanās, bet lūdzu, atcerieties arī mani savās lūgšanās, lai es spētu labi izmantot šo nākamo dzīves posmu - lai es vienmēr uzticīgi kalpotu Dievam un lai es Viņu un katru cilvēku arvien vairāk mīlētu," lūdz Lapelis.

Sestdien, 30.jūnijā plkst.11 Liepājas Svētā Jāzepa katedrālē notiks atsveicināšanās un Svētā Mise, kurā Lapelis pateiksies Dievam par svētību viņa kalpošanā un par ikvienu no ticīgajiem, ko viņam ir bijusi laime sastapt.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais