Liepājas pludmalē vakar novērota naftas produktiem līdzīga viela

Vakar pēcpusdienā Liepājas pludmalē vairāki liepājnieki novērojuši krastā izskalotus naftai līdzīgas vielas pikučus, vēsta "Rietumu Radio".

Savukārt par tīrību pludmalē atbildīgā pašvaldības uzņēmuma "Komunālā pārvalde" pārstāvis Juris Muskats "Rietumu Radio" sacīja, ka pēdējā laikā naftas produktiem līdzīgas vielas pludmalē nav manītas.

Kā pastāstīja liepājnieks Uldis Kleins, kurš vakar iepretī Pērkones ielai devies jūrā peldēties, naftai līdzīgās vielas lielāki un mazāki pikuči krastā bija izskaloti kopā ar jūraszālēm un sākumā tos bijis grūti pamanīt, tāpēc Kleins vienā no pikučiem iekāpis. "Mans tēvs stāstīja, ka tālāk uz dienvidiem šo pikuču bijis vēl vairāk," sacīja Kleins. Viņš pieļauj, ka šodien vielas pludmalē vairs nav, jo strādnieki veikuši pludmales uzkopšanas darbus.

Komunālās pārvaldes darbinieki, kā informēja Muskats, pludmali uzkopj regulāri, taču viņa rīcībā nav informācijas par to, ka būtu izskalota kāda naftas produktiem līdzīga viela.

Jūnija sākumā uzņēmuma "Komunālā pārvalde" pārstāvji ziņoja, ka sakopšanas darbu laikā konstatēts, ka Liepājas pludmalē atkal izskaloti baltā fosfora gabaliņi. Pēdējo divu nedēļu laikā, kā pastāstīja pārvaldes pārstāvis, jauni fosfora iszkalošanas gadījumi vairs nav novēroti.

Baltais fosfors pēc izskata atgādina dzintaru, bet siltumā, sākot žūt, tas uzliesmo.

Pēdējos gados Liepājas pusē no viltus dzintara apdegumiem cietuši vairāki desmiti cilvēku, kuri balto fosforu noturējuši par dzintaru.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais