Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Reģionos \ Liepāja

Liepājā Karostas un Jaunliepājas iedzīvotājiem parādās cerība beidzot sagaidīt apkuri

5.novembrī, Liepājas Domes deputāti pieņēma lēmumu galvot sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Jaunliepāja" aizņēmumu Ls 260000 un "Karosta" aizņēmumu Ls 300000 apmērā apkures sezonas nodrošināšanai, informē domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zane Ģirne, raksta portāls "liepajniekiem.lv".

Tas ļaus tuvāko dienu laikā pieslēgt siltumu visiem Karostas un Jaunliepājas iedzīvotājiem.

Šobrīd daļa iedzīvotāju nespēj norēķināties par iepriekšējā apkures sezonā patērēto siltumenerģiju, rezultātā, siltumenerģijas padeve ir liegta arī daļai to iedzīvotāju, kas par šo pakalpojumu ir norēķinājušies. Apzinoties, ka bez papildus resursu piesaistīšanas šo problēmu pašvaldības namu pasaimniekotāji SIA “Jaunliepāja” un SIA “Karosta” nespēs atrisināt, pašvaldība nāk talkā un palīdz to risināt.

Siltumenerģija tiks pieslēgta lielākai daļai SIA “Jaunliepāja” un SIA “Karosta” apsaimniekošanā esošajām dzīvojamām mājām, mazināsies sociālā spriedze un uzlabosies dzīvojamo māju tehniskais stāvoklis.

„Šis ir neatliekams lēmums un arī pagaidu risinājums un nauda, ko pašvaldība piešķir šim mērķim, noteikti būs jāatgriež,” uzsver Domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Pieņemot šo lēmumu, pašvaldība uzņemas finansiālas saistības turpmākajos piecos gados atmaksāt SIA “Jaunliepāja” un SIA “Karosta” vietā kredītu un procentus gadījumā, ja abas šī sabiedrības nespēs pašas nokārtot savas saistības pret kredītiestādi. Pēc lēmuma pieņemšanas tas tiks nosūtīts Finanšu ministrijai uz aizdevumu un galvojumu pārraudzības padomi, atļaujas saņemšanai, pēc tam tiks slēgti galvojuma līgumi ar kredītiestādi.

„Neviens parāds nevienam parādniekam netiks atlaists, tiks vēl vairāk pastiprināta parādu piedziņa pret ļaunprātīgajiem nemaksātājiem, iesaistot šajā procesā specializētas piedziņas firmas,” uzsver U.Sesks.