Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Reģionos \ Liepāja

Aizturēta Liepājas pastnieces līdzzinātāja

© www.draugiem.lv

Policija aizturējusi Inetu Janiševu, kura tiek turēta aizdomās par līdzdalību pastnieces aplaupīšanas inscenēšanā, laikrakstam "Kurzemes vārds" apliecināja Valsts policijas Kurzemes reģionālās pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

I.Janiševa aizturēta trešdienas vakarā Liepājā. Policija izskaitļojusi, kur viņa varētu atrasties, tāpēc apturējusi kādu automašīnu, kurā atradās divas sievietes. Viena no viņām arī bijusi meklētā I. Janiševa.

J. Knīse pastāstīja, ka policija tagad no viņas cenšas izdabūt informāciju, kur un cik lielā mērā tērēta nozagtā nauda, un vai kaut ko iespējams atgūt. Tāpat tiek strādāts, lai atklātu pilnīgu notikušā ainu un detaļas, kā arī apkopotu pierādījumu bāzi.

Jau rakstīts, ka I. Janiševas ģimene kopā ar pastnieci Baibu un viņas civilvīru izplānoja imitēt aplaupīšanu, lai tiktu pie pensijām paredzētās naudas, ko Baiba laiku pa laikam iznēsājusi sirmgalvjiem. Plānu viņi īstenoja, taču gaužām neveiksmīgi, pat muļķīgi, jo draudzīgo aplaupīšanu redzējis kāds garāmgājējs. Tāpēc policija īstos motīvus atšifrējusi stundas laikā.

Abu sieviešu civilvīri atrodas apcietinājumā, Baibai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, jo viņa vaļsirdīgi atzinusies un palīdzējusi izmeklēšanai. Savukārt I. Janiševa, kuras rokās nonāca nozagtie 2800 lati, līdz šim bēguļoja, un pēc neoficiālas informācijas, tērējusi naudu uz nebēdu pa krogiem un viesu mājām.