Liepājā meklē labāko risinājumu koncertdārza "Pūt, Vējiņi” rekonstrukcijai

Liepājas pašvaldības kapitālsabiedrība "Liepājas latviešu biedrības nams" izsludinājusi atklātu metu konkursu koncertdārza "Pūt vējiņi!" rekonstrukcijai, informēja Liepājas domē.

Konkursa mērķis ir, izmantojot arhitektu radošo sacensību, iegūt pilsētbūvnieciski, arhitektoniski un funkcionāli augstvērtīgu projekta priekšlikumu koncertdārza pārbūves iecerei.

Konkursā plānots noskaidrot arī būvprojekta (skiču un tehniskā) izstrādāšanas izmaksas un aptuvenās būvniecības izmaksas.

Iesniegtos darbus vērtēs žūrija. Konkursa balvu fonds ir 6000 latu. Labākā darba autoram paredzēta 3000 latu liela prēmija, otrās vietas ieguvējam – 2000 latu, bet trešās – 1000 latu prēmija.

Nolikums paredz, ka žūrijas komisijai atkarībā no konkursam iesniegto darbu skaita un kvalitātes, pamatojot savu lēmumu, ir tiesības nepiešķirt kādu no prēmijām, mainīt prēmiju sadalījuma proporcijas, nepārsniedzot prēmiju fonda apmērus, vai lemt par jauna konkursa rīkošanu.

Koncertdārzs atrodas Liepājas vēsturiskā centra – Jūrmalas parka – teritorijā līdzās pludmalei. Tas projektēts 1961.gadā, bet būvniecība pabeigta 1964.gada vasarā. 80.gados rekonstruēta koncertdārza skatītāju zona. Patlaban "Pūt vējiņi!" ir sliktā tehniskā stāvoklī.

Svarīgākais