Apcietināti pieci no sešiem jauniešiem, kurus aizturēja par seksuālu varmācību Liepājā

Tiesa piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu - pieciem jauniešiem, kurus naktī uz 24.oktobri aizturēja par seksuālu varmācību pret divām meitenēm kādā dzīvoklī Liepājā. Vienam jaunietim piemērots cits drošības līdzeklis, kuru procesa virzītājs neatklāj, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Lai gan policija aizturēja sešus jauniešus, tomēr saskaņā ar masu medijos izskanējušo informāciju Lāčplēša ielas dzīvoklī Liepājā atradušies pavisam 10 puiši. Pašlaik policija pārbauda pārējo jauniešu iespējamo saistību ar notikušo, informēja Knīse.

Atbildot uz jautājumu, cik no aizturētajiem jauniešiem tiek turēti aizdomās par izvarošanu un cik - par līdzdalību, Knīse konkrētu atbildi nesniedza, taču norādīja, ka zināmus secinājumus var izdarīt pēc tā, kādi drošības līdzekļi piemēroti. Policija neesot tiesīga sniegt informāciju arī par aizturēto jauniešu sociālo statusu un nodarbošanos.

Pašlaik ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 16.nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret tikumību un dzimumneaizskaramību".

Jau ziņots, ka naktī uz 24.oktobri aizturēta sešu jauniešu grupa, kas kādā Lāčplēša ielas dzīvoklī Liepājā veica netiklas darbības ar divām meitenēm pret viņu gribu.

Viena no cietušajām meitenēm nav sasniegusi pilngadību, bet varmāku vecums ir no 18 līdz 23 gadiem.

Kā ziņo portāls "Liepājniekiem.lv", ņirgāšanos par meitenēm izdevies pārtraukt un jaunos noziedzniekus aizturēt tādēļ, ka kaimiņi nebija vienaldzīgi pret meiteņu izmisīgajiem kliedzieniem un piezvanīja policijai.

Reida laikā pa rāciju patrulējošajiem policistiem tika paziņots, ka jāpārbauda Lāčplēša ielas 35.nams, kas atrodas iekšpagalmā. Pie mājas kārtības sargi sastapuši trīs puišus, kuriem pavēlēts palikt uz vietas. Ēkas otrajā stāvā, atraujot vaļā vienas istabas durvis, policisti ieraudzījuši nepārprotamu ainu - gultā gulējusi un kliegusi kaila meitene, kuru viens puisis turējis, otrs skatījies, bet trešais, kurš atradies virsū meitenei, ieraugot policistu, kā sadzelts pielecis kājās ar nolaistām biksēm. Vēlāk cietusī šoka stāvoklī atzinusi, ka visi trīs varmākas esot paguvuši šādi papriecāties, raksta "liepajniekiem.lv".

Policisti sapratuši, ka šī meitene nav vienīgā, jo no blakus istabas aizvien vēl bija dzirdami kliedzieni. Tur policists kādu apreibušu jaunieti burtiski aiz apkakles norāvis no upura - 16 gadu vecas meitenes.

Laikrakstam "Kurzemes Vārds" izdevies noskaidrot, ka nepilngadīgā meitene nevienu no puišiem iepriekš nav pazinusi, tie bijuši zināmi viņas 18 gadu vecajai draudzenei, kura jaunāko paņēmusi līdzi uz puišu rīkoto "tusiņu".

Svarīgākais