Liepājas Glābējsilīte tiks atklāta ar Imanta Kalniņa šūpuļdziesmu

8.oktobrī plkst.13.00 ar Imanta Kalniņa šūpuļdziesmu tiks atklāta Liepājas Glābējsilīte - vieta bērna dzīvībai.

Šī projekta patronese Latvijā ir operdziedātāja Evita Zālīte - TV3 krāšņā šova "Dziedi ar Zvaigzni" dalībniece, četru bērnu māmiņa un ļoti stipra sieviete!

Uz Rīgas projekta Baby Box - vieta bērna dzīvībai atklāšanu Evita nevarēja ierasties veselības apsvērumu dēļ, bet Liepājā skanēs visskaistākā dziesma projektam, Liepājai un Glābējsilītes mazuļiem.

Liepājas Glābējsilīte ir projektēta un izgatavota Latvijā. Tai ir īpaši izveidotas, triecienizturīgas durtiņas, kuras atverot, bērnu var ielikt speciālā zīdaiņu gultiņā ar augstām organiskā stikla malām. Kad pēc bērna ielikšanas tiek aizvērtas Glābējsilītes durtiņas, uzņemšanas nodaļas māsu postenī atskan audiālais (skaņas) un vizuālais (sarkanā trauksmes lampa) signāls. Ja durtiņas nav kārtīgi aizvērtas no ārpuses, elektromagnētiskā sistēma tās aizver līdz galam automātiski.

Aizverot Glābējsilītes durtiņas, no ārpuses tās vairs nevar atvērt līdz brīdim, kad iekšpusē, tiek noņemta bloķēšana. Pēc "trauksmes" signāla atskanēšanas apmēram 1-2 minūšu laikā pie Glābējsilītes gultiņas ierodas medicīnas personāls.

Pie Glābējsilītes ir izvietota informācija mātei par to, kur visu diennakti iespējams zvanīt, lai saņemtu psiholoģisku un praktisku palīdzību. Radošā psiholoģijas centra ģimenei darbinieki visu diennakti būs gatavi palīdzēt atrast risinājumu, sniegt gan praktisku, gan morālu atbalstu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais