Liepājā vairākās ēkās aizsalst ūdensvadi

Pirmdien "Liepājas ūdens" darbinieki vairāku privātmāju īpašniekiem palīdzējuši atkal tikt pie ūdens, jo lielā aukstuma dēļ bija aizsaluši cauruļvadi. Tostarp bērnudārzā “Sauleszaķis” O.Kalpaka ielā Liepājā, vēsta "liepajniekiem.lv".

Kopumā saņemti 28 palīgā saucieni, apstiprina "Liepājas ūdens" Ūdensapgādes nozares vadītājs Māris Eglijs. Bērnudārzs "Sauleszaķis" pirmdien bija slēgts, jo ēkā sasalušu cauruļvadu dēļ nebija pieejams ūdens. Problēma ir novērsta, un jau rītdien bērni varēs atsākt apmeklēt šo pirmsskolas iestādi. Dažviet pilsētā aizsaluši arī brīvkrāni. Taču ne tikai privātmāju īpašniekus piemeklējusi šī likta. Problēmas radušās arī vecās apbūves divstāvu ēkām.

"Ja sals kaut nedaudz atkāptos, darbi ietu uz priekšu daudz ātrāk," atzīst M.Eglijs. Tas, kurp doties vispirms, tiek izlemts rindas kārtībā, ja vien ēka nav publiskas pieejamības, piemēram, skola, bērnudārzs. "Daudzām privātmājām par seklu ir ierakts ūdensvads vai slikti nosiltināti ienākošās caurules, tāpēc arī rodas problēmas," secina M.Eglijs.

Sinoptiķi brīdina, ka arī šonakt gaidāms liels sals – dažviet Kurzemē un Zemgalī temperatūra pazemināsies līdz mīnuss 26 grādiem.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais