Bērni bērnudārzos salt nedrīkst

"Vai tas ir normāli, ja bērnudārzā divus gadus veci bērniņi iet gulēt diendusu, saģērbušies siltās drēbītēs, jo telpās ir auksti?" jautā divus gadus vecas meitenītes māmiņa Baiba Gineite.

Kad viņa pirmdienas rītā pēc brīvdienām aizvedusi mazo uz dārziņu, tur grupiņā gaisa temperatūra bijusi plus 15 grādu. Vēlāk gan iesilis līdz 17 grādiem. "Izlasīju Ministru kabineta noteikumus, tajos skaidri pateikts, ka pirmsskolas izglītības iestādē telpās, kuras apmeklē bērni līdz trīs gadu vecumam, gaisa temperatūrai jābūt ne mazākai par 20 grādiem," bija sašutusi B. Gineite, sakot, ka bērns pēc tādas salšanas saslimis, vēsta "liepajniekiem.lv".

Bērnudārza "Sprīdītis" vadītāja Ligita Kleinšmite izskaidroja situāciju. Pa svētkiem bērnudārzs neesot strādājis un apkurināts taupības režīmā. Pirmdienas rītā grupiņu telpas vēl nebija iesilušas. Bērnudārza vadītāja uzreiz atsaukusies vecāku norādei. Otrdienas rītā stāvokli bērnudārzā novērtējusi Izglītības pārvaldes inženiere Jeļena Moroza. "Mums tajās telpās, kas atrodas dienvidu pusē, ir silts, taču ziemeļu galā parasti ir vēsāks," teica vadītāja. Tāpēc nolemts telpās, kas atrodas ziemeļu pusē, uzlikt papildu radiatorus. To pievienošana jau sākta.

"Bez tam mēs esam iekļauti "Kioto protokola" projektā, un mūsu dārziņu siltinās, tā ka bērniem būs pavisam labi," par šādu attieksmi pret jaunāko paaudzi ir gandarīta bērnudārza vadītāja Ligita Kleinšmite.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais