Liepājas dome plāno samazināt darbinieku skaitu

Gatavojoties jaunajam gadam, Liepājas domē plāno samazināt štatu. Par dažām izmaiņām jau ir zināms, pastāstīja domes priekšsēdētāja padomniece Ieva Puka, vēsta laikraksts "Kurzemes vārds".

2010. gadā vairs nebūs mazās domes "Laumas" rajonā, un tur darbu zaudēs viens darbinieks. Likvidēs domes Ārējo sakaru un protokola daļu, no diviem darbiniekiem darbu zaudēs viens. Likvidēs darba aizsardzības speciālista štata vienību, speciālista funkcijas veiks domes Personāla daļa. Līdz šim arī atsevišķa darba aizsardzības speciālista nav bijis, bet šos amatu veicis Nekustamā īpašuma pārvaldes darbinieks Aivars Kaņka, kurš tagad paliek vienā amatā.

Tiek likvidēta izpilddirektora biroja atbildīgā sekretāra štata vienība – viens cilvēks zaudē darbu. Savukārt Attīstības pārvaldē likvidē divas pašlaik neaizpildītas štata vienības: eksperts uzņēmumu ekonomiskās uzraudzības jautājumos un eksperts uzņēmējdarbības jautājumos. Bez tam tiek likvidēta viena projekta vadītāja štata vienība, bet faktiski darbu tādēļ neviens nezaudē – šajā amatā līdz šim bija Egita Sieka, kura vienlaikus aizstāja Liepājas pārstāvniecības Rīgā vadītāju, turpmāk viņa paliks amatā pārstāvniecībā, skaidroja I. Puka. Vēl likvidē trīs neaizpildītas štata vienības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļā – darbinieki no tās aizgājuši jau vasarā. Un tiek likvidēta Finanšu pārvaldes vadītāja štata vienība, šos pienākumus izpildīs izpilddirektora vietnieks finanšu jautājumos.

I. Puka sacīja, ka tās vēl nav visas izmaiņas Liepājas domes darbinieku štata sarakstā, taču vispirms par pārmaiņām tikšot brīdināti darbinieki, prese – pēc tam. 2008. gadā domē strādāja 113 darbinieku, 2009. gada sākumā – par astoņiem mazāk, bet 2010. gada sākumā domē strādās nedaudz vairāk par 80.

Latvijā

“Treknā Latvija” nonākusi pasaules uzmanības lokā: mūsu valstī aptuveni 60% pieaugušo un 20% bērnu esot liekais svars, savukārt 25% iedzīvotāju ir piemeklējusi aptaukošanās – par to liecinot Pasaules veselības organizācijas dati. Tāpēc – tuklajiem jāoperē kuņģis, lai vairs nevarētu piedzīt kuņģi pēc sirds patikas.

Svarīgākais