Liepājā grib labiekārtot Lielās ielas skvēru; hamburgeru ēstuves tur nebūs

Liepājas dome plāno labiekārtot skvēru Lielajā ielā 16 un Lielajā ielā 18, kuru nesen nolēma atpirkt no Andreja Džeriņa, lai nepieļautu šajā vietā hamburgeru ēstuves iekārtošanu, raksta laikraksts "Kurzemes vārds".

Būvvaldes Būvniecības padome nolēmusi, ka jāsagatavo skvēra projektēšanas un arhitektūras uzdevums. Būvvalde apkopojusi ieinteresēto pušu, piemēram, Liepājas Universitātes, Kultūras pārvaldes, apkārtējo iestāžu pārstāvju viedokļus par to, kas šajā vietā varētu atrasties un kas liepājniekiem patiktu, pastāstīja pilsētas galvenā arhitekte Iveta Ansone. Jautājums esot ļoti steidzams, un neesot daudz laika jautāt iedzīvotājiem, ko viņi gribētu, bet esot padomāts arī par bērnu interesēm skvērā. Domes Attīstības pārvaldes vadītājs Vilnis Vitkovskis sacīja, ka tomēr vajadzētu uzklausīt arī sabiedrības domas šajā lietā.

Lielās ielas skvēra rekonstrukciju, tāpat kā Jāņa Čakstes laukuma atjaunošanu, dome gatavojas iekļaut vienā kopīgā parku un skvēru atjaunošanas programmā, kurā jau ir sagatavoti priekšlikumi Raiņa parka, Ventspils ielas parka un Lāčplēša dārza atjaunošanai, un šo programmu gatavo Eiropas Savienības fondu naudas piesaistei. J. Čakstes laukuma rekonstrukcijai jau pirms desmit gadiem Andra Kokina birojs bija izstrādājis projektu. Tagad tas tiek aktualizēts. Šīs zaļās un atpūtas zonas par ES naudu varētu atjaunot, iespējams, 2011. gadā, pastāstīja V. Vitkovskis.

Latvijā

Akciju sabiedrības “Balticovo” un tās apakšuzņēmuma SIA “Bovo Gas” 1012 m2 plašajā, praktiski sterilajā angārā sāk ražot biogāzi – gadā 17 000 000 m3, un tuvajā laikā tiks uzstādītas iekārtas, lai gadā sašķidrinātu 7 000 000 m3 pārtikas klases oglekļa dioksīda. Taču tas vēl nav viss – gāzes ražošanas iekārtām un industriāliem trokšņiem pildītā telpa acumirklī spēj pārvērsties par krāšņu koncertzāli, kurā vienotā harmonijā savijas industriālais troksnis, gaismas mūzika, instrumentu un solista balss melodijas.

Svarīgākais