Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Reģionos \ Liepāja

Liepājas pašvaldība pārņems "Liepājas Metalurga" bērnu un jauniešu sporta klubu

Liepājas dome šodien nolēmusi pārņemt pašvaldības pārziņā bērnu un jauniešu sporta kluba "Liepājas metalurgs" realizēto profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu īstenošanu, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Domes lēmums pieņemts, atsaucoties uz SIA "Sporta klubs Liepājas metalurgs" 12.novembra vēstuli, kurā klubs lūdz pašvaldību pārņemt bērnu un jauniešu futbola un hokeja programmu īstenošanu, lai nodrošinātu iespēju 629 kluba audzēkņiem nepārtraukt sporta nodarbības, kā arī saglabātu darba vietas 20 kluba treneriem.

No pilsētas budžeta tiks piešķirts finansējums sporta izglītības programmu realizācijai, kā arī sporta bāzu uzturēšanai, sporta zāļu nomai formu un ekipējuma iegādei, transporta pakalpojumu apmaksai, medicīnas pakalpojumiem, dalībai sacensībās un sacensību organizēšanai. Nepieciešamais finansējums vēl tiks precizēts.

Liepājas Sporta spēļu skola profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu "Futbols" un "Hokejs" īstenošanu plāno pārņemt no 2014.gada 1.janvāra.

Kā ziņots, Liepājas tiesa 12.novembrī nolēma izbeigt finanšu grūtībās nonākušā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" tiesiskās aizsardzības procesu (TAP) un sākt uzņēmuma maksātnespējas procesu, par tā administratoru ieceļot līdzšinējo TAP administratoru Haraldu Velmeru. Tas nozīmē, ka "Liepājas metalurgs" pilnībā pāriet maksātnespējas administratora Velmera pārraudzībā, kura uzdevums būs sešu mēnešu laikā sagatavot uzņēmumu pārdošanai.

Nonākot finanšu grūtībās, "Liepājas metalurgs" jau pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.