Bezmaksas izglītība pieaugušajiem

© Ojārs Lūsis

Profesionālās izglītības, tālākizglītības un eksaminācijas centrs (PITEC), pildot Valsts Nodarbinātības aģentūras pasūtījumu, piedāvā papildināt un pilnveidot darbam nepieciešamās prasmes un zināšanas profesionālās pilnveides un neformālās izglītības programmās.

Centram ir izveidotas 11 filiāles Latvijas pilsētās, kas nodrošina ES Sociālā fonda līdzfinansēto programmu pieejamību. Katram pretendentam Valsts Nodarbinātības aģentūrā tiek izsniegts kupons, kas paredz mācību apmaksu līdz 250 latu apmērā.

Kuldīgas filiāles vadītāja Lāsma Balode (attēlā) uzsver: «Pirms piedāvāt kādu mācību programmu, rūpīgi tiek izvērtēts pieprasījums darba tirgū. Ļoti populāri ir dažāda līmeņa grāmatvežu kursi, kurus visbiežāk izmanto cilvēki ar augstāko izglītību. Mēs piedāvājam gan grāmatvežu profesionālo apmācību, gan kvalifikācijas celšanas kursus, kas uzlabo jau strādājošo cilvēku konkurētspēju un kvalifikāciju. Arvien aktīvāk strādājošie vēlas mācīties valodas, kas viņiem paver jaunas karjeras iespējas.»

Apmācību programmā ļoti liela nozīme ir praktiskajām iemaņām. Prakses vietu palīdz atrast PITEC darbinieki, kā arī paši studenti tiek mudināti meklēt potenciālo prakses un darba vietu. Nereti pēc prakses un mācību pabeigšanas jaunais speciālists paliek strādāt savā prakses vietā.

Kā vienu no populārākajām mācību programmām jāmin arī datorapmācība ar un bez priekšzināšanām. Patlaban tiek komplektētas grupas datorzināšanu apguvei, kā arī angļu valodas (bez priekšzināšanām) un vācu valodas kursi.

PITEC piedāvā vairāk nekā 50 dažādas mācību programmas strādājošajiem. Ļoti labs piedāvājums ir arī darba devējiem, izstrādājot un realizējot izglītības programmas, kas paredzētas uzņēmuma darbiniekiem. Tādējādi darba devējs iegūs tieši konkrētam uzņēmumam sagatavotus speciālistus. Arī šāda veida sadarbību pilnībā vai daļēji sedz ES Sociālais fonds.

Pagaidām jaunu kuponu reģistrācija ir uz laiku pārtraukta, taču visi, kas vēlas izmantot ES Sociālā fonda finansējumu jaunu zināšanu apguvei, tiek aicināti rakstīt uz gunita@pitec.lv un atstāt savas koordinātas. Tiklīdz reģistrācija tiks atsākta, potenciālie studenti saņems ziņu.

Svarīgākais