Iedzīvotāji var izteikt viedokli par Jūrmalas pilsētas kūrorta koncepciju 2009.-2018.gadam

Sabiedriskās apspriešanas laikā līdz 4.decembrim iedzīvotāji var izteikt viedokli par Jūrmalas pilsētas kūrorta koncepciju 2009.-2018.gadam, informēja Jūrmalas pašvaldībā.

Kūrorta koncepciju izstrādājusi Jūrmalas dome sadarbībā ar SIA "Dea Baltika" un tagad nodevusi to izvērtēšanai un sabiedriskajai apspriešanai.

Jūrmalas iedzīvotāji un visi interesenti tiek aicināti izteikt savu viedokli par koncepcijas projektu. Koncepciju un īpašas Atsauksmju anketas var saņemt un aizpildītas iesniegt Jūrmalas pilsētas domes Apmeklētāju apkalpošanas centrā Kauguros, Apmeklētāju apkalpošanas centrā, Jomas ielā 1/5, Jūrmalas tūrisma informācijas centrā, vai elektroniskā formā Jūrmalas pilsētas domes oficiālajā mājas lapā "www.jurmala.lv".

Jūrmalas pilsētas kūrorta koncepcijas 2009.-2018.gadam projekta sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks 2009.gada 30.novembrī plkst.16 Jūrmalas domes Lielajā sēžu zālē.

Piedalīšanās koncepcijas sabiedriskajā apspriešanā dod iespēju ikvienam interesentam un uzņēmējam iesaistīties šī dokumenta izveidē ar priekšlikumiem un idejām, lai to pilnveidotu pirms galīgās apstiprināšanas Jūrmalas pilsētas domē.

Jūrmalas pilsētas kūrorta koncepcija tika izstrādāta, veicot detalizētu analīzi par kūrortu resursu un infrastruktūras izmantošanu un potenciālu nākotnē. Koncepcijā ir definēti mērķi un uzdevumi, lai veicinātu Jūrmalas kā veselības kūrorta turpmāku attīstību, saudzīgi izmantojot dabas dziednieciskos resursus, veidojot kūrorta infrastruktūru, kas būtu sabalansēta ar vides ilgtspējīgu attīstību, lai saglabātu kūrortpilsētas unikālās dabas bagātības.

"Pašlaik, kad beidzot valstī tiek izstrādāts Kūrortu likums, Jūrmalai ir ļoti svarīgi koncepcijā iezīmēt savas attīstības virzienus. Tāpēc Jūrmalas pilsētas domei ir būtiski saņemt ikviena šīs jomas speciālista un profesionāļa viedokli, priekšlikumus un komentārus par sagatavoto dokumentu, lai veiksmīgi un ilgtspējīgi attīstītu Jūrmalas kūrortpilsētu," norāda Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas").

Svarīgākais