Jūrmalas glābšanas dienests ziemu izmanto mācībām

Kamēr pludmalē ir klusā sezona un glābšanas stacijas strādā ziemas režīmā, Jūrmalas glābšanas dienesta uz ūdeņiem darbinieki intensīvi pilnveido savu amata prasmi, lai nākamajā vasarā atpūtnieki varētu justies vēl drošāk un paļauties uz lietpratīgu palīdzību.

Pašvaldības SIA "Jūrmalas ātrā palīdzība" glābšanas dienests uz ūdeņiem trīs darbinieki ir sākuši dalību lauku nodarbībā "Galējā robeža". Tas ir pārbaudījums, kura laikā kursanti iegūst pamatzināšanas izdzīvošanā mūsu klimatiskajos apstākļos, kā arī pārbauda savas spējas rīkoties stresa un ilgstošas fiziskas slodzes laikā, informēja Jūrmalas pašvaldībā.

Kursa vadītājs ir Halmstades Militārās akadēmijas Zviedrijā virsnieku kursa absolvents. Līdzīgas nodarbības notiks arī citām glābēju grupām.

Glābšanas dienesta uz ūdeņiem darbinieki turpina treniņus baseinā. Šogad viens no grūtākajiem uzdevumiem baseinā ir "ķieģelis". Uzdevumu pilda divi glābēji vienlaicīgi. Glābējiem ķieģelis zem ūdens jāstumj baseinā turp un atpakaļ. Vienam no glābējiem obligāti jāatrodas pie ķieģeļa zem ūdens, tikmēr otrs var ieelpot gaisu. Stumt ķieģeli drīkst tikai tad, kad abi glābēji ir zem ūdens. Glābēji baseinā trenējas, lai varētu nokārtot starptautiskos glābēju normatīvus.

Pēdējā nedēļā ūdens līmenis Rīgas jūras līcī ir krities, un glābšanas dienesta instruktori, apsekojot pludmali, ievēroja dziļumā ieskalotas bojas. Izmantojot sauso hidrokostīmu un jūras kajaka tipa laivu, no dziļuma tika izvilktas sešas bojas.

Glābšanas dienests novembra sākumā piedalījās "Beach Hopping" projekta sanāksmē, kurā sprieda par aktivitāti "Publicitāte", kuras gaitā ir izveidoti plakāti un izdales materiāli bērniem. Aktivitātes "Publicitāte" laikā ir izplānotas projektu partneru kopīgas preses relīzes par projekta "Beach Hopping" norisi.

Svarīgākais