Aizdomās par Jūrmalas domes un Kirova Lipmana koruptīvajām darbībām vēršas KNAB

Armands Jaunzars, zvērināts advokāts, kompānijas SIA "Savel" pārstāvis norāda, ka, atbilstoši Kirova Lipmana 23.marta iesniegumam, Jūrmalas dome jau gandrīz gadu ir apturējusi būvdarbus Jūrmalā, Edinburgas prospektā 101 un Meža prospektā 32. Jūrmalas domes juridiskās daļas vadītāja Evija Rakiša jau četras reizes ir pagarinājušas iesnieguma izskatīšanas termiņu, taču līdz pat šim brīdim nekādu lēmumu šajā lietā nav pieņēmušas, tādējādi būvdarbus objektos turpināt nav iespējams.

Šāda Jūrmalas domes rīcība ir uzskatāma par nelikumīgu un rada aizdomas par K.Lipmana ietekmi un atsevišķu domes amatpersonu (arī jau iepriekš minētās E.Rakišas) materiālu ieinteresētību novilcināt lēmuma pieņemšanu. Tā kā projektu realizētāja - SIA SAVEL rīcībā ir nonākusi neoficiāla informācija par K.Lipmana un atsevišķu Jūrmalas domes amatpersonu iespējamu saistību, uzņēmums adresējis iesniegumu KNAB, lūdzot izvērtēt radušos situāciju.

Projekta realizētājiem darbu iesaldēšana radījusi ievērojamu finansiālu kaitējumu un kompānija veic aprēķinu, lai piedzītu no atbildīgajām institūcijām un personām radītos zaudējumus. Būvniecības darbi ir sākti uz diviem blakus esošiem zemes gabaliem, vienā no kuriem tiek plānota viesnīca un otrā - atpūtas iestāde. Jāuzsver, ka būvniecība Meža prospektā 32 sākta jau 2006.gadā, taču nesaprotamu iemeslu dēļ K.Lipmans nolēmis projekta likumību apstrīdēt tikai tagad, lai gan maksimālais termiņš būvatļauju apstrīdēšanai ir viens gads.

"Ja īpašums atrodas blakus slavenas un ietekmīgas personas zemei, visticamāk nāksies krietni pacīnīties, lai kaut ko uz tā uzceltu - pat tad, ja viss būs likuma robežās un projekta attīstība veicinās darbvietas," saka zvērināts advokāts Armands Jaunzars. Viņš uzsver, ka pašlaik izveidojusies nepārprotami draudzīga attieksme no Jūrmalas domes pret Kirovu Lipmanu, kurš bremzē SIA SAVEL projektu attīstību Bulduros. Turklāt K.Lipmans, pārkāpjot savas teritorijas robežas par aptuveni pus metru ir uzbūvējis žogu SIA SAVEL teritorijā, uz ko Jūrmalas dome ir pievērusi acis un neuzskata, ka būtu noticis kāds pārkāpums. Taču patvaļīgi uzbūvēto sarga māju dome tomēr uzdevusi K.Lipmanam nojaukt.

Svarīgākais