Uzņēmēji un mediji lūdz Raimondu Paulu palīdzēt saglabāt Jūrmalai "Jauno vilni"

Vairāki uzņēmēji atklātā vēstulē lūguši komponistu Raimondu Paulu iesaistīties un palīdzēt saglabāt Jūrmalai mūzikas festivālu "Jaunais vilnis".

Uzņēmēji norādījuši, ka tikai R. aula spēkos ir stāties pretī atsevišķu cilvēku "merkantilajām interesēm" un novērst festivāla aiziešanu no Jūrmalas.

Vēstulē teikts: Latvijā neatradīsies daudz tādu cilvēku, kuru autoritāte būtu tikpat liela kā Jūsējā. Šodien, kad atsevišķi cilvēki, savu merkantilo interešu vadīti, liek šķēršļus konkursa „Jaunais vilnis” rīkošanai Jūrmalā, tikai Jūs varat palīdzēt saglabāt cilvēkiem tik vērienīgus svētkus. Skatītāju un uzņēmēju vārdā vēršamies pie Jums ar lūgumu: izdariet visu iespējamo, lai festivāls neaizietu no Jūrmalas.

„Jaunais vilnis” ir kas vairāk par dziesmu konkursu. Tas kļuvis par vizītkarti Latvijas draudzīgajām attiecībām ar citām valstīm, jo īpaši ar Krieviju un NVS. Tā aiziešana no mūsu valsts apdraudēs Latvijas starptautisko reputāciju. Aprobežotu ļautiņu, kuri visiem spēkiem cenšas iedzīt ķīli dažādu tautību cilvēku starpā, netrūkst. Jūs pat zināt viņu vārdus. „Jaunā viļņa” aiziešana no Jūrmalas viņiem būs labākā dāvana.

Vēstuli parakstījuši:

Jūrmalas uzņēmēja biedrība dibinātais, Latvijas kūrortpilsētu asociācijas valdes priekšsēdētājs, Jūrmalas domes deputāts Māris Dzenītis

Jūrmalas uzņēmēju konsultatīvās padomes priekšsēdētāja, SIA Akvaparks izpilddirektore Velta Lasmane

Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Naglis

Latvijas tūrisma aģentu un Operatoru asociācijas valdes priekšsēdētāja Kitija Gitendorfa

Latvijas jaunatnes tūrisma mītņu asociācijas " Apceļo Latviju" valdes priekšsēdētājs Armands Muižnieks

Šefpavārs, restorāna 36tā līnija līdzīpašnieks, Pavāru kluba biedrs, kompānijas Lauris Restaurant Service valdes priekšsēdētājs Lauris Aleksejevs

Kūrortviesnīcas "Hotel Jūrmala Spa" direktors Arne Kolbus

Tūrisma mediju grupas www.baltictravelnews.com direktors un SIA Eiropas reģionālās tūrisma institūta vadītājs Aivars Mackevičs

Politologs Kristians Rozenvalds

Žūrnala “Otkritij gorod” galv.redaktore Tatjana Fasta

Avīze “Subbota” galv.redaktore Olga Avdeviča

MIX MEDIA GROUP vadītājs Andrejs Feldmanis

Avīze Telegraf galv.redaktors Andrejs Švedovs

Avīze Čas galv.redaktors Pavels Kirillovs

Režisere Žaklina Cinovska

“Slāvu restorāna” līdzīpašniece Tatjana Silova

Vēsturiskā burinieka "Libava" īpašnieki Anatolijs Molokanovs (valdes priekšsēdētājs) un Vilnis Brikmanis (valdes loceklis)

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais