Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Reģionos \ Jūrmala

Jūrmalas dome zvaigžņu vietā vēlas slavu

Jūrmalas dome pēc gadu ilgas domāšanas veikusi grozījumus un mainījusi lēmumu par īpašas vietas izveidi pretī Dzintaru koncertzālei. 2010. gada 22. jūlijā dome pieņēma lēmumu veidot Slavas aleju, taču šogad 8. jūlijā aleja pārdēvēta par Zvaigžņu laukumu.

Lai nerastos liekas domstarpības par nepietiekamu uzmanības izrādīšanu, mēneša sākumā Jūrmalas dome pieņēmusi lēmumu atvēlēt īpašu pleķi bruģētajā izejā uz Dzintaru pludmali arī Jaunā viļņa plākšņu izvietošanai. Vietā, kur pērn bruģī ielika pagājušā gada konkursa dalībnieku radīto metāla bareljefu, novietota speciāla nojume, jo līdzās tai būs vēl viena tapusi plāksne.

Ideja par šādas īpašas vietas izveidošanu radās jau pērn, kad pašvaldība pieņēma lēmumu godināt izcilas personības, kuras darbojušās Jūrmalā, dodot ieguldījumu mūzikā, mākslā un literatūrā un pilsētas popularizēšanā. Zvaigžņu laukumā paredzēts iemūžināt «izcilas personības, kas uzstājušās Dzintaru koncertzālē dažādos laikos, sākot ar plāksnīšu ierīkošanu Starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis uzvarētājiem un zvaigznēm, Jūrmalā pie Turaidas ielas 1».

Pagaidām tā arī nav tapuši kritēriji kādas personas varēs iemūžināt šajā Slavas alejā. Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Elita Cepurīte Neatkarīgajai apgalvoja, ka vēl nav zināms, cik liels finansējums būs nepieciešams alejas izveidošanai.