Lielās talkas dienā Jūrmalā stādīs 300 priedes

Lielās talkas dienā 30. aprīlī Jūrmalā iecerēti vairāki pasākumi vides sakopšanā un labiekārtošanā. Lai atjaunotu un pavairotu Latvijas zaļo rotu – mežu, Lielajā talkā kāpu joslā Dzintaros pie Gulbenes ielas tiks sakopts zemesgabals un iestādīts aptuveni 300 priežu stādu.

Priedīšu stādīšanu pašvaldības mežsaimnieki pēc Lielās talkas turpinās arī citviet, – plānots iestādīt vēl aptuveni 400 kociņu.

Priedes Jūrmalas mežos tiek stādītas katru gadu. Iepriekšējos gados jaunās priedītes tika stādītas mežā zem veco priežu klāja, bet šogad plānots sakopt pašvaldībai piederošu zemesgabalu un izveidot nelielu, jaunu meža nogabalu. Mazās, apmēram sprīdi garās priedītes arī vēlāk tiks rūpīgi koptas, lai tās neieaugtu zālē un atvasēs.

Lielās talkas dienā Jūrmalā plānoti arī citi labiekārtošanas un pilsētas sakopšanas darbi. Slokas slimnīcas darbinieki, vieglākos darbos aicinot talkā arī slimnīcas pacientus, kuriem tas pa spēkam, labiekārtos slimnīcas apkārtni un veidos apstādījumus slimnīcas teritorijā. Pie Slokas slimnīcas tiks ierīkotas puķu dobes un stādīti koki un krūmi, apzaļumošanas uzņēmums SIA „JLD” slimnīcai dāvina melnzemi.

Savukārt pie caurlaižu punkta Priedainē Jūrmalas pašvaldības, Bulduru Dārzkopības vidusskolas audzēkņi, Sociālās integrācijas valsts aģentūras un apzaļumošanas uzņēmuma „JLD” darbinieki Lielās talkas dienā ierīkos puķudobi 200 kvadrātmetru platībā, kuras krāsainie ziedu viļņi būs redzami arī no putna lidojuma. Stādus Jūrmalas pilsētai uzdāvinājusi Bulduru Dārzkopības vidusskola.

Latvijā

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad augusta beigās, tāpat kā mēnesi iepriekš, bija 6,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Svarīgākais