Jūrmalas kūrorts saņem titulu "2010. gada izcilākais Eiropas ūdenstūrisma galamērķis"

Vakar Briselē apbalvošanas ceremonijā 25 tūrisma galamērķiem Eiropā tika piešķirts tituls "2010.gada izcilākais Eiropas ūdenstūrisma galamērķis", ko saņēma arī Jūrmalas jūras kūrorts.

Kā aģentūru LETA informēja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļā, pateicoties inovatīvai pieejai un ilgtspējīgai tūrisma piedāvājuma vadībai un veicināšanai, ainaviski skaistas vietas pie ūdenskrātuvēm Austrijā, Beļģijā, Bulgārijā, Horvātijā, Kiprā, Čehijā, Igaunijā, Somijā, Francijā, Vācijā, Grieķijā, Ungārijā, Islandē, Īrijā, Itālijā, Latvijā, Lietuvā, Maltā, Luksemburgā, Nīderlandē, Polijā, Rumānijā, Spānijā, Slovēnijā un Turcijā saņēma apbalvojumu "Izcilākais Eiropas tūrisma galamērķis" (EDEN).

Šādi ar EDEN palīdzību sabiedrības uzmanības lokā nonāk jauni un mazpazīstami ceļojumu galamērķi Eiropas Savienībā (ES). Turklāt šī iniciatīva veicina ilgtspējīgu pieeju tūrismā, popularizē maz apmeklētas vietas un šādi atslogo tūristu pārpilnus reģionus.

Komisijas priekšsēdētāja vietnieks un atbildīgais par rūpniecības un uzņēmējdarbības jomu Antonio Tajāni teica, ka šajās 25 gleznainajās vietās liela nozīme piešķirta pastāvīgiem ekoloģiskiem pasākumiem, lai aizsargātu dabu, paturot prātā vajadzību saglabāt ekosistēmas nākamajām paaudzēm. "Šajos lielākoties piejūras, ezeru un upju krasta galamērķos izmanto inovatīvu pieeju ūdenstūrisma piedāvājumā, lai ne tikai veicinātu vides kvalitāti, bet arī risinātu sezonalitātes problēmu un virzītu tūristu plūsmu uz nepazīstamākiem ceļojumu galamērķiem," teica Tajāni.

Kopš 2007.gada ar EDEN projektu tiek veicināti ilgtspējīgi tūrisma modeļi ES un kandidātvalstīs. Projekts pamatojas uz valstī ik gadu organizētiem konkursiem, kuros katrā līdzdalības valstī izraugās izcilāko tūrisma galamērķi. Eiropas konkursam, kurā nosaka izcilākos tūrisma galamērķus Eiropā, EK kopā ar attiecīgajām valstu tūrisma iestādēm katru gadu izraugās atšķirīgu moto.

Līdz šim konkursi bija veltīti lauku tūrismam 2007.gadā, vietējam nemateriālajam mantojumam 2008.gadā, aizsargājamām dabas teritorijām 2009.gadā, kā arī ūdenstūrismam šogad.

Kā ziņots, Jūrmala šajā projektā sagatavoja un pieteica kūrortpilsētas pie Rīgas jūras līča un Lielupes upes piekrasti. Pilsēta ļoti lepojas ar šīm dabas vērtībām, kas ir kā magnēts pilsētas viesu piesaistīšanai, iepriekš norādīja pašvaldība.

Arī iepriekšējos gados Jūrmalas pilsēta piedalījās konkursā ar šādiem projektiem: "Jūrmalas pilsētas vēsturiskais kūrorts - Ķemeri" (2008) un "Vēsturiskais Ķemeru kūrorts - klusā miera osta" (2009).

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais