Vairāk nekā 100 jūrmalnieku pauž atbalstu Ražukam un pieprasa atlaist domi

Šodien pie Jūrmalas domes ēkas piketā pulcējas vairāk nekā 100 iedzīvotāju, kuri pauž atbalstu pilsētas mēram Romualdam Ražukam (PS) un aicina atlaist domi.

Jūrmalnieki turēja rokās dažādus plakātus ar uzrakstiem "Domei jāatkāpjas!", "Saeimai atlaist domi!", "Par Ražuku - pret Kangariem!", "Prasām mainīt drošības līdzekli Munkevicam!" un citus.

Pie domes tika vākti arī paraksti Ražuka atbalstam.

Jau ziņots, ka Jūrmalas dome šodien plāno lemt par pilsētas mēra Ražuka atbrīvošanu no mēra amata, jo astoņi Jūrmalas domes deputāti Ražukam iesnieguši pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par mēra atbrīvošanu no amata.

Pieprasījumu ārkārtas sēdes sasaukšanai parakstījuši deputāti Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme"), Larisa Loskutova (SC), Egmonts Krūmiņš ("Jūrmala - mūsu mājas"), Vladimirs Maksimovs ("Jūrmala - mūsu mājas"), Gatis Truksnis (LZS, KDS, LPP/LC), uzņēmējs un projekta "Kāpa" attīstītājs Māris Dzenītis un Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas"). Tāpat dokumentu parakstījusi Dzintra Homka, kura šonedēļ tika izslēgta no partijas "Sabiedrības citai politikai".

Dokumenta parakstītāji nav oficiāli nosaukuši jauno mēra amata kandidātu. Neoficiāli tiek pieļauts, ka tas varētu būt vicemērs Dzenītis, kurš gan aģentūrai LETA norādīja, ka pēc šī amata "neraujas".

Ražuks par Jūrmalas domes priekšsēdētāju tika iecelts aptuveni pirms 100 dienām, 20.maijā, kad no mēra amata tika gāzts kukuļdošanā apsūdzētais Munkevics.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais