Jūrmalas pašvaldība mudinās iedzīvotājus sākt inovatīvu uzņēmējdarbību

Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar biedrību "Zināšanu un inovāciju sabiedrība" 24.septembrī rīko mācību kursu "Konkurētspējīgu biznesa ideju izstrāde un ieviešana", uz kuru aicina jūrmalniekus, kas vēlas apzināt savus iekšējos resursus un tos pielietot inovatīvas uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Mācību kursa organizatori paredz, ka pēc semināra tā dalībnieki spēs patstāvīgi izprast un dažādām sabiedrības grupām izskaidrot inovācijas jēdzienu un mazināt stereotipus par uzņēmējdarbības riskiem, kā arī mācēs apzināt savus iekšējos un apkārtējos resursus, lai veidotu komandu un pievērstos uz zināšanām balstītai uzņēmējdarbībai. Ne mazāk svarīgs ieguvums būs spēja radīt inovatīvu biznesa ideju, to aizstāvēt un attīstīt. Apgūto efektīvas prezentācijas tehniku varēs izmantot potenciālo sadarbības partneru un investoru piesaistei. Būtisks ieguvums klausītājiem būs arī prasme orientēties Latvijā pieejamos finanšu un nemateriālā atbalsta instrumentos uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Mācības ir bez maksas, un noslēgumā dalībnieki saņems apliecinājumu par kursa beigšanu.

Projektu īsteno Jūrmalas pilsētas domes Ekonomikas un attīstības nodaļa, kurai viens no uzdevumiem ir sekmēt uzņēmējdarbības attīstību un veicināt nodarbinātību.

Svarīgākais