Tūristi labprāt izmanto informāciju, kas pieejama virtuālajā un mobilajā vidē

Beidzoties tūrisma sezonai, Jūrmala ir nonākusi pie secinājuma - tūristi labprāt ir izmantojuši jauno pakalpojumu, kas viņiem ļāva uzzināt visu nepieciešamo informāciju par Jūrmalas pilsētu virtuālajā un mobilajā vidē

No šī gada augusta Jūrmalas pilsētas Tūrisma informācijas centrs piedalās projektā Top10intheCity, kas dod iespēju uzzināt informāciju par Jūrmalas pilsētu virtuālajā un mobilajā vidē. Šo pakalpojumu lietotājiem pašvaldība nodrošina par brīvu.

''Projekts Top10intheCity ir domāts visiem interneta lietotājiem, arī tiem, kas izmanto internetu caur mobilo telefonu Wap. Tas kalpo par virtuālu kūrortpilsētas gidu. Jūrmala sevi pozicionē kā kūrortpilsētu, tāpēc mēs ar prieku atbalstām visu, kas tūristiem palīdz iegūt vispusīgu informāciju par Jūrmalu,'' skaidro Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Larisa Loskutova.

Mobilo telefonu lietotājiem ir pieejama tūristus interesējoša informācija - par naktsmītnēm, ēstuvēm, tūrisma apskates objektiem, pilsētas kultūru, arhitektūru un vēsturi, kā arī ikdienas notikumu kalendārs un tūrisma informācijas centra informācija. Par katru objektu ir iekļauts īss apraksts, fotogrāfija un norādīta atrašanās vieta kartē. Tāpat portāla apmeklētāji ikvienu no minētajiem objektiem var novērtēt ar komentāriem.

Jāatzīmē, ka informācija par Jūrmalu augustā vien bija skatīta 16 771 reizi. Visvairāk portāla apmeklētājus interesēja ziņas par naktsmītnēm, iespējām paēst, kā arī ikdienas notikumu kalendārs.