Jūrmalas kūrortpilsēta piedalās tūrisma gadatirgū "Matka 2010" Somijā

No 2010.gada 21. līdz 24.janvārim Helsinkos Jūrmalas pilsētas domes tūrisma informācijas centra pārstāve kopā ar Jūrmalas tūrisma uzņēmējiem no viesnīcas "Pegasa Pils" un kūrortviesnīcas "Hotel Jūrmala Spa" piedalīsies Latvijas stendā tūrisma gadatirgū "Matka 2010".

Jūrmalas pilsēta jau astoto reizi piedalīsies šajā tūrisma gadatirgū.

Šogad izstādes laikā somu tūristiem tiks piedāvāts jaunais Jūrmalas pilsētas domes izdotais buklets "Jūrmala 2010" somu valodā. Ikviens gadatirgus apmeklētājs varēs saņemt informāciju par aktīvās atpūtas iespējām Jūrmalā, velomaršrutiem, Jūrmalas tūristu mītņu bukletus, informāciju par pasākumiem pilsētā gada garumā un izklaides iespējām visai ģimenei tādos objektos kā ģimenes atpūtas parkā Dzintaru mežaparks, ūdens atrakciju parkā "Līvu akvaparks", kā arī Majoru slidotavā.

Somijas tūristu tirgus Jūrmalai ir ļoti nozīmīgs. 2009.gada pirmajos deviņos mēnešos tūristu skaits no Somijas bija četri procenti (4 124 cilvēki) no kopējā tūristu skaita. Statistika parāda, ka vislielākais skaits somu viesu apmetas kūrortviesnīcās un viesnīcās, ko var izskaidrot ar somu ierastāko Jūrmalas apmeklējuma galamērķi - atpūtu, SPA un kūrortprocedūrām, kā arī darījumu tūrismu. Vidēji 2009.gadā somu tūristi Jūrmalā uzturējās divas diennaktis.

Jūrmala veic dažādas mārketinga aktivitātes, lai piesaistītu viesus no Somijas. Viens no tiem ir dalība tūrisma gadatirgū. Lai piedalītos šajā tūrisma gadatirgū, Jūrmalas pilsēta saņem finansiālo atbalstu no Eiropas Savienības struktūrfonda līdzekļiem, kas sedz 85 procentus no izmaksām.

Latvijā

Septembrī aptuveni pieci tūkstoši Latvijas iedzīvotāju saņēmuši vēstules no Valsts ieņēmumu dienesta (VID), kurās norādīts, ka apgrozījums viņu banku kontos ievērojami pārsniedz deklarētos ienākumus. Šīs vēstules nedrīkst ignorēt, pretējā gadījumā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības iekasēt 20% ienākuma nodokļa no starpības starp apgrozījumu un oficiāliem ienākumiem, Latvijas Radio 4 raidījumā “Otkritij razgovor” brīdināja dienesta ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Svarīgākais